Otvara li se novi – stari terminal zagrebačkog aerodroma ?

stari terminal zagrebačkog aerodroma
Zadnjih godina došlo je do značajnih promjena u broju avioprijevoznika koji slijeću u zračnu luku u Zagrebu.
Oni koji se žale na nedostatak letova niskobudžetnih prijevoznika od studenog do ožujka trebali bi se osvrnuti nekolko godina unatrag. 

Iako je Ryanair započeo s letovima 2007. , nisu se tako brzo proširili na hrvatsko tržište kao drugdje. Doista, trebalo im je 12 godina da započnu letove prema Splitu i Dubrovniku. EasyJet i Norvegian bili su mnogo agresivniji na hrvatskom tržištu.

No dok je sve veći broj niskobužetnih prijevoznika dolazio na obalu, zaobilazili su jednu važnu zračnu luku, onu u Zagrebu.

Jedan od razloga je to što Zagreb nije imao puno opcija za jaftine letove bila je odluka o zaštiti Croatia Airlinesa, nacionalnog prijevoznika koji se nalazio u problemima, a ipak kje bio ponos nacije.  Da je Croatia Airlines bila podvrgnuta nemilosrdnom natjecanju s Ryanairom ili nekim sličnim imala bi male šanse za preživljavanje. .

Mađarski državni prijevoznik Malev bankrotirao je 2012., a bi je glavni igrač na aerodromu u Budimpešti.

Sve velike zrakoplovne tvrtke vrlo brzo su reagirale na tu situaciju. Gledajući unatrag, može se reći da nam se u veljači 2012. jasno pokazalo da se u svijetu zrakoplovstva događa žestoka konkurencija. Čak su i velike kompanije u manje od 24 sata reagirale na bankrot Maléva i donijele brze poslovne odluke o popunjavanju ruta koje nedostaju, a neke su stigle sa svojim prvim letovima u Budimpeštu u roku od 72 sata. Bilo je slobodnih kapaciteta za sve velike zrakoplovne tvrtke da započnu rute za Budimpeštu, a prijevoznici s niskim cijenama su, naravno, najbrže reagirali. Njihov tržišni udio već je bio oko 25% kada je Malév još uvijek poslovao, a ubrzo se povećao na 50-52%.

Posljednjih mjeseci puno se spominje medicinski turizam u Hrvatskoj. Potencijal je izvrstan, ali stvarnost moderne Hrvatske je nešto drugačija. Mađarsko tržište stomatološkog turizma procjenjuje se na oko 600 milijuna eura godišnje, a najmanje 25% od toga Hrvatska bi mogla dobiti da se organizira.

No, dok je kvaliteta hrvatske stomatološke skrbi jednako dobra kao i u svakoj od zemalja u istočnoj Europi, letenje u Zagreb iz Velike Britanije u usporedbi s mjestima kao što je Budimpešta trenutno je mnogo skuplje. 

stari terminal zagrebačkog aerodroma

Činilo se da je Zagreb krenuo u posve drugačijem smjeru i ostao skupa i slabo korištena zračna luka za one koji traže jeftinije letove.

No, hoće li se to promijeniti?

Ova regija je carstvo glasina i teorija zavjere, no iz nekoliko izvrsnih izvora može se čuti da će se na starom (i sada neiskorištenom) aerodromskom terminalu u Zagrebu uskoro dogoditi nešto vrlo uzbudljivo! 

Ovaj terminal koristiti će se kao zasebna zračna luka , ali koristeći istu pistu. Dvije zrakoplovne tvrtke koje se spominju su Eurowings i Laudamotion, ​​a to bi bilo u skladu s proširenjem Eurowingsa u regiji.

Prema raznim izvorima, razgovori u ovom smjeru su uznapredovali, a ako bi se realizirali, Zagreb bi imao neobičan i vrlo zanimljiv sustav zračnih luka. Zagreb bi bio i puno pristupačniji, te bi još jedna prepreka za gospodarski razvoj Hrvatske bila uklonjena.

stari terminal zagrebačkog aerodroma

Naš sve više digitalizirani svijet će do 2035. obilaziti oko milijardu digitalnih nomada.  Jeftin i jednostavan pristup bitan je dio strategije razvoja zračnih luka i turizma. Hrvatska već ima toliko prirodnih ljepota koje bi privukle digitalne nomade, samo joj još nedostaje adekvatna povezanost s ostatkom svijeta. 

Ako se stari terminal vrati u funkciju kao čvorište niskobudžetnih letova, naravno da postoji niz pitanja, ponajviše o budućnosti Croatia Airlinesa. Morali bi postojati i neki mehanizmi i pravila kako bi se spriječilo avioprijevoznike koji plaćaju veće naknade na novom terminalu da se ne povuku.

Lidija Capkovic Martinek, savjetnica ravnatelja Međunarodne zračne luke Zagreb odgovorila je na pitanja o Eurowingsu i korištenje starog terminala za niskotarifne prijevoznike.

stari terminal zagrebačkog aerodroma

“Eurowings trenutno ima 18 tjednih letova za Zagreb iz 5 različitih destinacija u Njemačkoj. Kao koncesionar Zračne luke Zagreb, kontinuirano smo u kontaktu s našim postojećim partnerima i drugim prijevoznicima, kako bismo poboljšali zračne veze u Zračnoj luci Zagreb. Trenutno ne postoji službeni plan za korištenje stare zgrade terminala za niskotarifne prijevoznike. Ali kao privatna tvrtka želimo iskoristiti naše resurse uz maksimalnu učinkovitost, stoga uvijek razmišljamo o novim idejama i projektima.”

Nismo očekivali izravnu potvrdu od zračne luke, koja takve stvari objavljuje svojom medijskom strategijom i kanalima, ali navodeći da ne postoji službeni plan, a ne općenito plan, možda daje nagovijestiti da postoji još uvijek neslužbeni plan.

by: Paul Bradbury

izvor: total-croatia-news.com

Posjetite naš YouTube kanal

Travel Advisor – business

Od danas iz Rijeke za Marseille već od 9€!

Najveći aerodromi na svijetu

Ukida li se viza za Ameriku?