Otvoren novi terminal Zračne luke Split

novi terminal zračne luke split

Ove se godine u splitskoj zračnoj luci očekuje povećanje prometa putnika za osam posto u odnosu na lanjskih 3,1 milijun putnika.

Novi putnički terminal splitske Zračne luke površine  je 35.000 metara četvornih. U izgradnju je uloženo 450 milijuna kuna, a službeno je otvoren u subotu. Na svečanosti je bio i predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Istaknuo je kako je ovo izrazito vrijedan projekt unaprjeđenja infrastrukture zračnih luka u Hrvatskoj i podsjetio je na otvaranje obnovljenih zračnih luka u Zagrebu i Dubrovniku, da se ulaže u zadarsku zračnu luku, te u zračne luke na  Braču i Lošinju.

Projekt splitske zračne luke, koji je počeo i završen u mandatu sadašnje Vlade, posebno je značajan jer vrijedi 450 milijuna kuna, uložena su vlastita novčana sredstva zračne luke, uz kreditiranje Hrvatske banke za obnovu i razvoj, a izvođači radova bile su hrvatske kompanije.

Novim putničkim terminalom ove godine će se omogućiti promet oko 3,3 milijuna putnika, a u budućnosti bi godišnji promet mogao doseći pet milijuna putnika.

Direktor Lukša Novak rekao je kako se očekuje povećanje prometa putnika za osam posto 

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković je istaknuo kako je uprava splitske Zračne luke dobro pripremila projekt novog terminala. Ponovio je kako će se nastaviti realizacija velikih projekata u prometnoj infrastrukturi vrijednih oko 20 milijardi kuna što će se većim djelom financirati iz europskih fondova.

Posjetite naš YouTube kanal

Travel Advisor – business

Što se događa s avio industrijom? Prijete li nam skuplje avio karte?

 

Otvara li se novi – stari terminal zagrebačkog aerodroma ?

Najveći aerodromi na svijetu