Peru i Bolivija – putovanje koje ćete pamtiti cijeli život

Peru i Bolivija – putovanje koje ćete pamtiti cijeli život

Putovanja ima mnogo. Kratkih, dugih, bližih, dalekih, no nema ih puno koje ćete se sjećati zauvijek. Nema puno najboljih, a ovo je jedno takvo.

Jedinstvena avantura u organizaciji turističke agencije A La Carte Travel vodit će vas kroz drevne gradove, krajolike od kojih zastaje dah te šarene i užurbane gradove tržnice. Od misterioznog grada Machu Picchu visoko u Andama, bujne džungle, egzotične divljine Amazone pa do nevjerojatnih prostranih jezera Titicaca i Salar de Uyuni  Uronite u fascinantni svijet Južne Amerike i prepustite se putovanju kroz Peru i Boliviju, mistične zemlje sa obiljem znamenitosti, skrivenih blaga, duhovnih otkrivenja i fantastičnih brojnih sadržaja.

 

Putovanje započinje u Peruu. Živahna andska kultura, jedna od najupečatljivijih, pratit će vas tijekom cijelog putovanja – nevjerojatni planinski gradići eksplodiraju bojama, zvukovima i mirisima na dan tržnice, a lokalne fešte slave se s neobuzdanim entuzijazmom. Sloveći kao jedno od nezaobilaznih mjesta svjetske kulinarske scene, Peru, a posebice Lima, dotaknut će sva vaša osjetila.

Cusco, glavni grad carstva Inka iduće je odredište, a put drevne civilizacije navodi nas u nezaobilazno mjesto na mapi ovog jedinstvenog putovanja – Machu Picchu, izgubljeni grad Inka koji je više od 400 godina bio sakriven od pogleda ljudi.

 

 Na samoj granici Perua i Bolivije slijedi nova avantura –  penjanje na visinu od  3.810 m/nv i plovidba po najvišem jezeru na svijetu Titicaci blizu kojeg se, kako kaže legenda, nalazi portal koji će se jednom otvoriti i propustiti bogove.

 

Svjetski poznato arheološko nalazište Tiwanaku koje se nalazi na UNESCO-voj listi zaštićene Svjetske baštine kao duhovni i politički centar. Tiwanaku naroda su prethodili Inka civilizaciji. Ugledat ćete svoj odraz u najvećem slanom jezeru na svijetu, Salar de Uyuni koje se rasprostire na preko 11.000 km2, a za sušnih dana pretvara se u slanu pustinju. Mumije iz doba Inka podno vulkana Tunupa posebno će fascinirati pustolove, a poseban začin putovanju dati će hotel Tahua Tayaka del Sal*** koji pruža idealan komfor sa svim sadržajima napravljenim od soli i fascinantnim pogledom na jezero.

Peru i Bolivija – putovanje je posloženo tako da se vidi sve najbolje.

Sandra Biljan