Pijana posada aviona uzrok desetosatnom kašnjenju leta Qatar Airwaysa

Pijana posada aviona

Dvoje članova posade Zrakoplova Qatar Airways pretjerali su s alkoholom dok su bili na dužnosti. Trebali su biti na letu iz Helsinkija u Finskoj za Dohu, međutim umjesto toga su uhićeni. Putnike je zbog ovog nemilog događaja snašlo desetosatno čekanje na polazak njihova leta.

Naime, nema ništa sporno u noćnom izlasku i malo opuštanja uz pokoje piće, ali kada sljedeći dan morate na vrlo odgovoran posao ovakvo što je nedopustivo. Zbog neodgovornosti zaposlenika, koji su trebali upravljati Airbusom A350-900 na 3000 milja dugom letu, putnici su se suočili s kašnjenjem od 10 sati.

Pijana posada aviona

Nakon što je utvrđeno da su stjuard i časnik na posao došli vidno alkoholizirani, pozvana je policija koja je tu činjenicu samo potvrdila. Neodgovorne članove posade Qatara ne očekuje samo kazna poslodavca, već i finskih vlasti koje s obzirom na stroge zakone o konzumaciji alkohola na poslu.

Qatar Airways ne samo da je imao dužnost zbrinuti putnike za vrijeme čekanja i osigurati im smještaj, hranu, piće i neophodne telefonske pozive, već će u  skladu s europskim zakonima morati i isplatiti novčane odštete. S obzirom na to da je na letu bilo 283 putnika to nikako neće biti mali izdatak.

Travel AdvisorBusiness

Posjetite naš YouTube kanal.

Kineskinja popila cijelu bocu konjaka da je nebi predala aerodromskom osiguranju

Da li je ovo najbizarniji razlog za prisilno spuštanje aviona ?

Qatar Airways uveo duple krevete u Bussines Class – Qsuite