Par savjeta kako let možete učiniti ugodnijim iskustvom

 

Nije tajna da u novije vrijeme letovi znaju zadati glavobolje. Duge sigurnosne provjere, kašnjenja i sve manje pogodnosti. Postoje načini kako let učiniti ugodnijim iskustvom.

Evo par savjeta :

 UVIJEK BUDITE LJUBAZNI  Neki putnici nakon ukrcaja u zrakoplov znaju biti  ljuti  zbog stresnog vremena provedenog na aerodromu. Često svoje nezadovoljstvo usmjere na kabinsko osoblje. Znaju kriviti stjuardese zbog nedostatka izabranog obroka, kada wi-fi ne radi ili let kasni.  Sve ovo nije greška kabinskog osoblja i oni na to ne mogu utjecati. Ljubaznost, uključujući „molim“ i „hvala“ atmosferu će učiniti svima ugodnijom.

par savjeta

SIGURNOST NA PRVOM MJESTU  Neki putnici ignoriraju jedan ili sva od tri pravila što ne činiti kako nebi ugrozili sigurnost. Napuštaju svoja sjedala u trenutcima kada to nije dopušteno. Otkopčaju pojaseve za vrijeme dok je znak obveznog vezanja pojaseva uključen. Zaustavljaju se na prolazima ispred teških kolica sa hranom i pićem. Ukoliko se ne pridržavate sigurnosnih  pravila možete se ozlijediti.

par savjeta

 

PONESITE SITNICE KOJE CE VAM BORAVAK U AVIONU UČINITI UGODNIJIM Razmislite o tome da na let ponese nekoliko sitnica koje će vam ga učiniti ugodnijim. Uzmite putni jastuk, vestu ili deku. Nije loše imati i balzam za usne, čepiće za uši, kremu za ruke, omiljenu muziku i filmove na ipadu…

par savjeta

PONESITE NEŠTO ZA POJESTI  Znate li da većina stjuardesa na posao osobom nosi svoju hranu? Isto učinite i vi, ponesite grickalice, suho voće, proteinske pločice i sendviče. Ukoliko imate specifičan način prehrane obavezno ponesite vlastiti obrok. Većina aviokompanija nudi mogućnost narudžbe posebnih obroka unaprijed, međutim zna doći do nesporazuma sa kuhinjom. Na kraćim letovima se uglavnom više ne nudi hrana. LCC kompanije prodaju hranu i vodu. Ponesite praznu bočicu i napunite je nakon prolaska kroz kontrolu. Obavezno “home made” sendviče.

par savjeta

Pomozite si kako bi vam put prošao ugodno jer put je cilj, a ne destinacija.

Travel Advisor lifestyle

Posjetite naš YouTube kanal.

Orlando je zabavni centar svijeta – 7 najboljih atrakcija

Prvo zajedničko putovanje: Kako izbjeći svađe?

Ljubav prema putovanjima nosimo u genima!