Povijesni let bez presjedanja na relaciji Australija – Velika Britanija

Trenutak kada je avion zračne kompanije Qantas sletio na londonski Heathrow nakon polijetanja iz australskog Pertha – ostat će zapisan u povijesti.  Naime, ovo je prvi let  u povijest koji je izveden bez presijedanja. Predviđeno trajanje putovanja je iznosilo napornih 17 sati i 20 minuta, ali je avion trijumfalno sletio nekoliko minuta prije predviđenog rasporeda, u 5.02 ujutro, nakon prijeđenih povijesnih 9.000 milja.

Avion koji se koristio za ovako dugo letenje bio je obnovljeni Boeing 787-9 Dremaliner, nazvan Emily, i dvostruko je učinkovitiji od Boeinga 747. Zrakoplov ima brojne prednosti u odnosu na druge modele, uključujući nižu buku kabine, veće prozore, poboljšanu kvalitetu zraka i tehnologiju za smanjenje turbulencije. Putnici na avionu bili su oduševljeni sudjelovanjem u povijesnoj vožnji, dijeljenjem fotografija posebno oblikovanog izbornika, poklonima dobrodošlice i samoposluživanjem koje je obilovalo besplatnim slasticama i pićima.

 

Avion, povijesni let
@qantas

Let je 24 posto duži od prethodne najduže rute između Heathrowa i Jakarte (aviokompanije Garuda Indonesia) koja je iznosila 7,275 milja. Na ovom inauguralnom letu sudjelovalo je više od 200 putnika i 16 članova posade koji su započeli putovanje pljeskom. Zrakoplov ima 42 klasična sjedala u poslovnoj klasi, 28 premium sjedala i 166 sjedala u ekonomskoj klasi. Putnici su bili pozdravljeni s već spomenutim poklonima koji su uključivali masku za spavanje, čepiće za uši, pamučni pokrivač i zubnu četkicu.

Avion Qantas, povijesni let
@waynewykwong

Samoproglašeni ‘zrakoplovni geek’ Wayne Kwong vozio se u ekonomskoj klasi i u 17 sati leta podijelio nekoliko fotografija i objava na društvenim mrežama koje su detaljno opisale njegovo putovanje. Dijelio je fotografije menija pišući: “Posebno dizajnirani obroci za ovaj ultradugački let. Ukusno, a ne pada teško na trbuhu! Odlično napravljeno.’

Avion, povijesni let
@waynewykwong

Obroci tijekom leta obuhvaćali su glavno jelo (svojevrstan „ručak“), obrok tijekom sredine leta, doručak i pekarske proizvode po izboru, kao i već spomenuto samoposluživanje puno raznih pića te slanih i slatkih zalogaja. Neka od jela iz večernjeg menija bila su ravioli u umaku od sira, poriluka i gljiva, te piletina s crvenom rižom i pečenim mediteranskim povrćem. Hrana je specifično dizajnirana da održava hidrataciju, pomaže spavati i smanjuje jet lag.

Avion, povijesni let
@waynewykwong

No, za mnoge najveće razočaranje leta bilo je nedostatak slobodnog wi – fija, tako da putnici nisu mogli odmah podijeliti svaki trenutak putovanja s virtualnom publikom. Još jedna česta žalba bila je nedostatak prostora za noge.

 

via GIPHY

Prema poduzetniku Robertu Williamsonu koji je putovao u poslovnoj klasi, inače rukovoditelju rudarskih poslova u Perthu, let je “bio iznenađujuće dobar – iznad mog očekivanja”, rekao je za Independent. No putnik ekonomske klase Peter Robinson, građevinar iz Liverpoola, govori drukčije. On tvrdi kako su za ovaj let specijalno izrađeni artikli hrane bili blagi i ‘obični’, ali priznaje da je let bio “dobar, brži nego što sam mislio”.

Iako su putnici ovom dugom letu dali prilično pozitivne kritike, bilo je skeptika koji su mislili kako ovo neće biti tako lagana vožnja kako su je predstavnici aviokompanije opisivali. Većina se zabrinula da neće moći hodati ili osjetiti svoje stražnjice nakon više od pola dana sjedanja. Drugi su se prisjetili svojih iskustava letova od 12 sati kao razlog da se nikad ne podvrgnu provođenju 17 sati u avionu, a bilo je i onih kojima je problem predstavljalo provesti 17 sati bez zapaljene cigarete.

via GIPHY

Da bi se pripremio za masivan let, zrakoplov je bio uskladišten s više od 21.000 predmeta, uključujući 330 pakiranja plastičnih čaša i stotine čokoladnih keksa.

 

Avion Qantas, povijesni let
@waynewykwong

Ali nakon što je parkiran na Heathrowu tek osam sati, avion je trebao krenuti nazad u Perth, za još jedan neprekidni let od 17 sati. Predsjednik Qantasa Alan Joyce bio je na letu i obratio se medijima koji opisuju let kao veliku prekretnicu za Australiju, kao i globalno zrakoplovstvo.

Avion Qantas, povijesni let
@qantas

G. Joyce je rekao da je let bio odličan početak i kako je ovo uspješno putovanje započelo novu eru putovanja bez zaustavljanja. Kako bi osigurali više dugih izravnih letova iz Australije, gospodin Joyce je rekao da Qantas mora pokazati da će plan biti ekonomski isplativ. “Izvorna ruta od Australije do Londona imala je sedam stanica koje bi avion prešao unutar četiri dana još od 1947. Sada to možemo učiniti u jednom skoku”, rekao je gospodin Joyce. “Ovo je doista povijesni let koji otvara novu eru putovanja. Po prvi put, Australija i Europa imaju izravnu vezu zrakom. ”

Travel Advisor – business 

Posjetite naš YouTube kanal.

Children free zone u avionima ?

Najbrži let preko Atlantika

Everyone is Welcome