Priceline – najveća “turistička agencija” na svijetu ?

Trendovi u turizmu

Kad kupujete online turističke proizvode znajte od koga kupujete.

Priceline je najveća svjetska turistička agencija.

Grupa Priceline je između ostalog vlasnik meta tražilice za avionske karte Kayak –  jedne od najpopularnijih na američkom tržištu. Kupujući konkurenciju – Momondo, žele osnažiti svoje pozicije u Europi. Drugi razlog za ovu kupovinu tešku 550 mil. USD je da uspješni Momondo ne kupi netko treći kao što se dogodilo u studenom kada je kineski CTrip preuzeo Skyscanner.

priceline

Momondo je popularna meta tražilica bazirana u Danskoj i UK. Kompanija ima još jedan poznati brend, a to je Cheapflights koji će se spojiti sa Kayakom. U nekim zemljama Europe poput Velike Britanije, Rusije i Skandinavije Momondo je prvi na rang listi meta tražilica. Iako stranica nije jaka u ponudi hotela ipak će osnažiti Kayak. U planu je da svi pređu na isti platformu. Kayak je također u Francuskoj, Španjolskoj i Njemačkoj prisutan i kroz brend Swoodoo.  Špekulira se da će dosadašnji većinski vlasnik Grat Hill Partners iz Bostona koji su kupili udio 2014. za 130 mi.USD zaraditi pet puta na uložena sredstva.

priceline

Ova kupovina je najveća akvizicija Grupe nakon 2014.kada je kupljen u Americi vrlo popularan online servis za rezervaciju stolova u restoranima – Open Table.

Ako vam se ime Priceline ne čini poznatim morate znati da je riječ o najvećoj svjetskoj turističkoj agenciji.

Vjerojatno su vam poznatiji brendovi u vlasništvu grupe Priceline :

Booking.com, Priceline.com, agoda.com, Kayak, Renatlcars.com i OpenTable te neki drugi lokalno poznati brendovi.

Grupa radi gotovo u svim zemljama svijeta na 40 jezika. Bazirana je u Americi iako 86% prometa ostvaruje van USA. 2016.je prihod bio 1064 milijardi USD, a operativna dobit 3,26 USD.

Travel Advisor YouTube kanal.

Fake location – trik koji je dobro znati

Kuda ide turistički business ?

10 najposjećenijih gradova