Vrijeme kad cvjetaju trešnje u Japanu

kad cvjetaju trešnje u Japanu
Prognoza cvata trešnje za Japan u 2019. Vrijeme kad cvjetaju trešnje u Japanu.

Uživanje u promatranju cvata trešnje ili hanami jedna je od najpopularnijih aktivnost u Japanu u proljeće.

kad cvjetaju trešnje u Japanu

Tako je svake godine kada su ova prekrasna stabla u svom punom cvatu Japan prepun turista. Lokalci i turisti koji dolaze u Japan prave planove kako obići u pravo vrijeme mjesta na kojima je cvat upravo u tom trenutku najljepši. Dive se nijansama vibrantno ružičastih i bijelih pupoljaka koji se pretvaraju u prekrasno cvijeće.

kad cvjetaju trešnje u Japanu

Prirodni fenomen traje jako kratko, između Ožujka i Travnja. Ključno je doći ga vidjeti u pravom trenutku ukoliko želite doživjeti trešnjin cvijet u njegovom najljepšem izdanju.

Slično kao i prošle godine, sezona cvata počet će ranije nego je to u povijesti bivalo. Prvi cvjtovi očekuju se već 18. ožujka na otoku Shikoku.

kad cvjetaju trešnje u Japanu

Tokyo je će se okititi cvijećem 22. ožujka, a trešnje će u punom cvatu biti 29. ožujka. Kyoto koji dan kasnije, 25. ožujka, s punim cvatom oko 2. travnja. Na kraju na red dolazi Hokkaido, , cvjetanje će početi 4. svibnja, a biti na vrhuncu 8 . svibnja.

kad cvjetaju trešnje u Japanu

Gledanje trešnje u cvatu jedan je od najposjećenijih događaja u godini na Japanskom kalendaru.

Pupoljci trešnje formiraju se u vrijeme ljeta prethodne godine. Prije nego počnu cvasti, prolaze kroz period mirovanja, a nakon toga kroz period rasta.

kad cvjetaju trešnje u Japanu

Mjerač cvata daje kvantitativne mjere o spomenutim procesima do cvjetanja. Ovo omogućuje bolju procjenu kada je najbolje vrijeme vidjeti Hanami i posjetiti Japan.

Travel AdvisorPutovanja

Posjetite naš YouTube kanal.

Ada traži trešnjin cvijet u Japanu

Vodič po Japanu 1.dio

 

Fake location – trik koji je dobro znati