Prva dama – punčka iz Sevnice

Mala Melania je  došla na svijet 1970. na obali rijeke Save u mjestu Sevnica.

Put iz malo industrijskog mjesta u blizini Krškog do Prve Dame Amerike je manje-više poznat. Melania je 46 godina kasnije ostvarila pravi American Dream što vjerojatno ni sama nije mogla sanjati. Do sada  je tek druga strankinja na ovoj zahtjevnoj funkciji. Melania je tako postala uzor milijunima djevojaka diljem svijeta. Njeni roditelji su u međuvremenu preselili u SAD

Svih 5000 žitelja Sevnice očekuju da će ih Melanija i službeno posjetiti. Mjesto je malo. Sevnicom dominira dvorac na brdašcu iznad mjesta – Liechtenwald. U dvorcu je nekoliko muzejskih postava.

Prvi puta je zabilježen davne 1309.,a preživio je i seljačku buni 1573. kada nije opustošen kao neki drugi.  Danas se u njemu održavaju koncerti i razni događaji.

Dvorac i crkva u selu jesu zanimljivi za pogledati, no broj stranaca koji su doslovce nahrupili nakon što je Njen suprug izabran za predsjednika je fascinantan. Naravno, većina tih turista su zapravo novinarske i televizijske ekipe koje uporno snimaju sivu betonsku zgradu iz šezdesetih godina u kojoj su živjele Melania Knauss (Knavs) i njena sestra Ines.  Njen otac Viktor je bio aktivni komunist, no to očito više nije smetnja. Domaći ubrzano mijenjaju ponudu pa se tako mogu pronaći i kolači a la Melanie, hamburgeri ala Trump i slično. Gradonačelnik mjesta Sevnica Srečko Ocvirk je presretan zbog toga. Neke koristi ima i Zagreb jer dobar dio tih turista leti na naš aerodrom i ostaje pokoji dan u gradu. Sevnica nije daleko, a i nema veliki izbor smještaja.

Slovenija je u groznici zvanoj Melania, a kako i ne bi kad je njihova punčka postala jedna od najmoćnijih žena svijeta.