Puno je razloga zašto posjetiti Bali

zašto posjetiti Bali

Puno je razloga zašto posjetiti Bali , barem jednom u životu

Taj mali vulkanski otok između Lomboka i Jave nudi sve što želite na putovanju.

Puno je razloga zašto posjetiti Bali

Možete uživati na predivnim dugim plažama i zalascima Sunca, posjetiti mnogobrojne hramove, šetati po rižinim poljima, probati surf ili yogu, roniti kornjačama, naučiti kuhati njihove specijalitete, popeti se na vrh vulkana ili zaroniti pod slapom, i još mnogo toga…

Sve na otoku je podređeno turizmu i kao gost turist sam se svugdje osjećala ugodno i dobrodošlo. Svakako treba posjetiti Ubud, kao centar balinežanskog umjetničkog i kulturnog života. Prošetati centrom do Monkey Foresta, cjenkati se na marketu i ručati u kafe Batan Waru (jedan od najstarijih restorana u Ubudu). Osobno mi se najviše svidio boravak u Canggu i Candi Dasi koji su malo udaljeniji od prebučne i prenapučene Kute ili Nusa Due. Tu je manje turista a više lokalaca.

zašto posjetiti Bali

Puno je razloga zašto posjetiti Bali

Dane sam provodila surfajući na plaži, opuštanjem na satovima yoge i uživanjem u morskim delicijama u različitim warunzima (balinežanski lokalni restorani, kao naše dalmatinske konobe). Prijevoz se odvija uglavnom taksijem, ili na skuteru. Ljudi su srdačni i dobronamjerni I nemam ružnih iskustva u mjesec dana boravka, ali treba obratiti pozornost u mjenjačnicama (pogotovo ako nisu službene) i na tzv ‘Bali belly’ prilikom odabira namirnica.

Smješzaj na Baliju potražite na Booking.com

 Preporučujem i izlet na Gili otočja, pogotovo za ronjenje i noćnu zabavu.

Što vidjeti na Baliju ?

Travel Advisor putovanja

Petra Maštrović