Očekuje se pad cijena na Kubi. Trump zabranio avione i kuzere!

pad cijena na Kubi

Putovanje na Kubu iz Amerike postaje sve teže. Trumpova administracija u utorak je uvela nova stroga pravila za putovanja amerikanaca na Kubu, uključujući i putovanja kruzerima, u nastojanju da prisili ovu komunističku državu da prestane podupirati venezuleskog predsjednika Nicolasa Madura.

Jačanje američkog embarga na najvećem karipskom otoku dodatno će opteretiti već oslabljeno kubansko gospodarstvo. Bez bogatih američkih turista i zarada je znatno manja. Ni američke turističke agencije koje su počele poslovati s Kubom u vrijeme zatopljavanja odnosa u mandatu predsjednika Obame neće ostati neoštećene.

State Department je priopćio da se ukidaju grupna putovanja, što je dosad bila iznimka iz općih zabrana putovanja na Kubu. SAD više ne dopušta putovanja na Kubu putničkim i rekreacijskim plovilima, uključujući kruzere i jahte, ali i privatne i korporativne zrakoplove

Nakon Kanađana, Amerikanci su najbrojniji strani gosti na Kubi i većina ih dolazi kruzerima. Trump pokušava prisiliti Kubu prestane podupirati venezuelskog predsjednika Nicolasa Madura.

“Kuba i dalje igra destabilizirajuću ulogu na zapadnoj hemisferi, pružajući komunističko uporište u regiji…”, rekao je ministar financija Steven Mnuchin u izjavi u kojoj objašnjava zabranu.

 pad cijena na Kubi

Prije toga, za vrijeme Obamine administracije, moglo se putovati na Kubu iz SAD-a sve dok je vaše putovanje spadalo pod najmanje jednu od dvanaest kategorija, što uključuje pitanja poput obiteljskih ili obrazovnih posjeta, novinarskih ili vjerskih aktivnosti. Tehnički, čist turizam u zemlji ostao je nezakonit.

Kao alternativno rješenje, mnogi putnici su koristili ono što je poznato kao studijsko putovanje, organizirano poput grupe turista ili u sklopu volonterskih programa. Brodovi za kružna putovanja iz SAD-a (i druga privatna plovila, jahte i ribarski brodovi) također su mogli slobodno posjetiti zemlju.

To se promijenilo još u studenom 2017. , kada je Trumpova administracija odlučila da putovanje brodom bude dopušteno samo ako uključuje vodiča koji bi mogao planirati sve obrazovne aktivnosti.

Međutim, od utorka, više nije dopušteno ni putovanje u grupama ni putovanje brodom. Što to znači za američke putnike? Prema izjavama ova će ograničenja mnogim Amerikancima otežati posjetu ovoj zemlji ako odlaze na Kubu isključivo turistički. Ako ste već rezervirali krstarenje iz SAD-a u Kubu, najbolje je da kontaktirate kompaniju kako biste saznali utječe li to na vaše putovanje.

Travel Advisor – business

Pretplatite se na naš YouTube kanal.

Cuba Si o Si (Da ili Da)

Gdje dobro jesti u Havani

Što treba znati prije prvog odlaska na Kubu ?