Ryanair u štrajku

Kako najjeftinije na put oko svijeta

Putujete li Ryanairom na odmor?

Možda i ne taj dan za koji imate kartu. Pratite pozorno vijesti.

Irska unija pilota je najavila štrajk u četvrtak 12.7. Optužili su upravu kompanije za ignoriranje zahtjeva pilota. Hoće li štrajka biti još nije sigurno jer zadnje vijesti javljaju da je uprava ponudila povećanje plača od 20%. Radi se o oko 100 pilota kojima je baza Irska i koje štiti lokalni sindikat.

Ryanair u štrajku
Kabinsko osoblje u Belgiji, Italiji i Portugalu će zaustaviti letove na 48 sati. Najavljeni datumi su 25. i 26. 7. Štrajk je ograničen na samo ove zemlje, no znajući da kabinsko osoblje nije zadovoljno, lako se može dogoditi da se proširi na druge. Ryanair Crew Charter su zahtjevi prema kompaniji koja ima 86 baza u 21 zemlji. Sindikati traže povećanje plaća i bolje uvjete rada te takve detalje poput zahtjeva da se od osoblja ne traži target u prodaji lutrije scratchcards. Traže i isplatu na račune u domicilnim zemljama, a ne u Irskoj. Uprava tvrdi da su zahtjevi pretjerani jer kabinsko osoblje zaradi do 40.000 E godišnje.
Ryanair je najveći avionski LCC prijevoznik u Europi. Sindikate je prihvatio tek prošle zime pod pritiskom odlaska pilota iz kompanije što je rezultiralo s dva velika vala otkazanih letova.

Ryanair u štrajku
Iz Ryanaira tvrde da putnici koji budu pogođeni štrajkom neće moći tražiti odštetu. Imat će pravo samo n hranu i eventualni smještaj dok ih kompanija ne preveze na njihovo odredište.
Image Ryanaira je dodatno narušen ovim štrajkom, no kako neke putnike uglavnom samo zanima najjeftinija avio karta budućnost kompanije nije za sada upitna.
Putujete li Ryanairom pratite pozorno situaciju.

Travel AdvisorBusiness

Posjetite naš YouTube kanal.

Novo pravilo Ryanaira izaziva probleme – moguće promjene

Zašto Ryanair otkazuje letove ?

Koliko Michaela košta pivo u pubu ?

Izvori Independent i Telegraph.