Santorini 1.dio – kako do otoka zna Kristina Sitarić

na Santoriniju

Santorini – izbor za prvo solo putovanje

Biranje sljedeće destinacije na koju ću otputovati je poput najljepše igre na svijetu. Još da taj izbor nije ograničen budžetom, gdje bi nam bio kraj.

Tako sam ja izabrala Santorini – igrom slučaja. Nekako intuitivno, kao i sve ostale. Htjela sam doživjeti Grčku. Zamišljala sam kako sama tumaram uskim, prašnjavim, mediteranskim ulicama i upoznajem lokalne ljude, stare i tople, čije kuhinje mirišu na pečene delicije.

Santorini je bio moje prvo solo putovanje. Shvatila sam da moja ljubav prema putovanju i istraživanju više ne trpi kompromise pa mi je takvo putovanje nekako bio logičan korak u životu. Bukirala sam kartu, hostel i to je bilo to. Iako sam prošla „ups and downs“ iščekujući to putovanje, na kraju se ispostavilo kao baš ono što mi je trebalo. Najbolja odluka, kao i sve one koje nas tjeraju da iziđemo iz svoje zone komfora, na kraju krajeva.

Letjela sam Voloteom iz Venecije direktno na Santorini. Prateći Forum.hr nakon što sam kupila kartu (neugodno mi je reći koliko sam platila kartu tom low cost kompanijom), shvatila sam da okorjeli forumaši-putnici znaju neke cake pa su tako neki letjeli na Santorini za 0-9 eura. Svakako preporučujem pratiti kretanje karata i čekati Voloteine akcije, ali i pratiti forume! Zašto biste letjeli za 109 ako možete za 9 eura?

Letjeti iz Venecije

Do Venecije sam bukirala GoOpti transfer. Odličan, brz i praktičan…ako vas ne zaborave pokupiti.  Ovdje svakako preporučujem dodatno nazvati i provjeriti ugovoreni transfer. Inače je odlična opcija jer izbjegavate presjedanje i povlačenje po busevima i vlakovima do aerodroma. Nude nekoliko točaka na kojima vas mogu pokupiti po gradu Zagrebu, a iskrcavaju vas na aerodromu.

Došla sam u Veneciju na aerodrom Marko Polo nekoliko sati prije leta, a vrijeme sam provela s jednim parom iz Zagreba. Oni su također letjeli na Santorini, ali na svoje romantično putovanje. Na neki način sam im zavidjela, ali i bila sam uzbuđena zbog svog novog iskustva. Let na Santorini trajao je oko 2 sata i tako smo sletjeli rano ujutro oko 8.