Travel AdvisorTravel Advisor

Skijalište Gudauri u Gruziji

Skijalište Gudauri u Gruziji je egzotičtna alternativa Europskim skijalištima koje pruža mnogo prilika za “off-piste” skijanjem, uz uredjene staze do 3,300 metara i sva ostala obiljezja modernih skijalista po razumnoj cijeni. Jedini problem je lokacija, s obzirom da do Gudaurija treba letjeti u Tbilisi, te putovati 2 sata autom.

Gudauri je selo na 2,200 metara na juznom dijelu Kavkaza te se iznad njega nalazi skijaski resort sa oko 20 staza preko 70-ak kilometara + puno terena za “off-piste” skijanje zbog ogromne kolicine redovitog svjezeg “powder” snijega bez prevelikog rizika lavine. Sedeznice i gondole su Doppelmayer, skroz nove, te neke cak imaju i grijana sjedala i Wifi, obiljezja kojima se skijaliste poput Aspena ne moze pohvaliti.

Gruzijska kultura je obiljezena dobrom zabavom, te odlicnom hranom i picem, tako da cete po cijeloj planini pronalaziti restorane, birceve, casino-hotele, i slicno, u kojima bez iznimke svira techno muzika i sluzi se lokalna gruzijska klopa i cuga, koja je fantasticna. Takodjer, na vrhu planine se nudi paragliding preko predivnih, prepunih snijegom, planinskih lanaca Kavkaza.

Sto se tice troska, dnevna cijena ski passa je 50 Gruzijskih Larija, sto je otprilike 15 Eura, a i cijena smjestaja i rentanja opreme je takodjer vrlo razumna. Jedini problem je dolazak do Gudaurija, jer se mora sletjeti u Tbilisi, koji jedino ima direktne letove iz nase regije iz Beca i Budimpeste na odredjene dane. Inace se mora letjeti preko Istanbula. Po dolasku u Tbilisi treba autom voziti 2 sata u planinskim uvjetima, ali kad se stigne na cilj, vrlo brzo se ustanovi da je put vrijedio truda.

by: Dino Srekais 

Travel Advisorskijanje

Posjetite naš YouTube kanal.

Skicircus Saalbach je najkul skijalište u Alpama

Postoji li ljepše skijalište od karusela Sella Ronde ?

Val d’ Isere – užitak skijanja u proljeće

Previous articleAjmo na Mljet! Predivni otok pun mirisa, ljepote i avanture
Next article5 najposjećenijih zemalja na svijetu