Što vidjeti u Rouenu?

Što vidjeti u Rouenu?

 

Pitanje ima mnogo odgovora.
GLavni grad Normandije Rouen je zasigurno jedan od najljepših francuskih gradova. Bogata povijest na raskrižjima Rimljana, Vikinga, kasnije Normana i Francuza pa vjerskih sukoba ostavila je traga na gradu i njegovim žiteljima. Ime Ivane Orleanske se i danas izgovara s nekim sramom. Bila je davna godina 1431. kada je nepravedno osuđena i spaljena na jednom od gradskih trgova. Ona je izgubila život, kasnije je rehabilitirana, a Ričard Lavljeg Srca je ostavio srce u gradu u kojem je okrunjen za kralja.
Što vidjeti u Rouenu?


Rijeku Sienu – Rouen je dugo bio drugi najveći i najvažniji grad francuske. Morska luka Pariza, iako oko stotinu km udaljen od Atlantika. Rijeka Siena je danas plovna i dalje, no kroz stoljeća su morski brodovi dolazili do Rouena gdje bi pretovarivali terete. Najviše gostiju dolazi s riječnih kruzera kojih se desetak dnevno veže uz obalu. Posebno događanje je od 6. do 16.6. ove godine. Održava se Armada Festival jedrenjaka.
Što vidjeti u Rouenu?


Grad – bogati trgovci i vlastela su od Rouena učinili ugodan grad za život što se vidi i danas. Smješten na obje strane moćne Siene otvoren je za posjetioce. Parkovi s jedne strane i stara jezgra grada s druge. Stara jezgra grada je pretvorena u šetalište između drvnih građevina, brojnih butika, kafića i restorana. Ugodne ulice popločane kamenom, monumentalne katedrale i mali dučanćići s rukotvorinama…
Što vidjeti u Rouenu?


Muzeji – atraktivni multimedijski Historial Jeanne d,Arc se nalazi u povijesnim rotorima u kojima se odvijalo suđenje. Musee des Beux Arts je jedan od najboljih u Francuskoj. Normandija je domovina impresionista stoga ovdje su izložena djela Moneta, Renoira, Sisleya, Degasa i mnogih drugih. Panorama XXL najnovija muzejska atrakcija u kojoj se nalazi ogromna, tri kata visoka kružna slika Rouena iz 1431. godine. ti i još barem desetak drugih muzeja.
Što vidjeti u Rouenu?


Vidjeti i okusiti Camembert. Sirevi, jabukovača, calvados, ponajbolji morski plodovi iz obližnjeg Atlantika i još mnogo toga u brojnim odličnim restoranima Rouena. Grad je mladih tako da dobre zabave i noćnog provoda ne nedostaje. Uz Sienu su uređeni zabavni centri u kojima se nalaze klubovi, kafići i restorani.

 

Rouen je grad zabave i gastronomije.

Smještaj u Rouenu na Booking.com

Travel AdvisorEuropa

Pratite naš YouTube kanal.

 

24 sata u Dublinu

Lyon – što vidjeti ?

Aix-en-Provence u jesen