Sve manje letova i avio kompanija u Zagrebu

Sve manje letova i avio kompanija u Zagrebu

Gdje su putnici na zagrebačkom aerodromu
Iako aerodrom u Zagrebu ima privilegirani položaj rezultati su bitno lošiji u odnosu prema drugim europskim aerodromima. Privilegiran je zato što je jedini u velikom krugu u kojem osim, sve jačeg aerodroma u Banja Luci, nema drugih. Maribor ne radi, Ljubljana ima problema bez Adrije, Osijek životari, pa gdje su putnici?
S 45 dnevnih letova Zagreb je u rangu malih sekundarnih i regionalnih aerodroma, dakle skoro nebitan. Primjerice Vilnius u Litvi ima skoro dvostruko više letova. Korean Air je suspendirala godišnji red letenja na sezonski. Česi su otkazali za Prag, Eurowings spušta cijene za Berlin i Düsseldorf, Swiss otkazuje let za Zurich, Emirates je upitan i reducira broj letova… Sve to znači da putnika jednostavno nema. Ljeti još nekako, ali zimi sve praznije. Da nema dva leta dnevno za Dohu na kojima su više od polovice putnika Slovenaci, bilo bi još gore.

Svima koji zagovaraju dolaske low coastera na znanje i pitanje. Tko bi letio na tim linijama i gdje? EasyJet, Ryan i Wizz ne žele doći u Zagreb zbog visokih aerodromskih naknada. Zanimljivo je da su nuđene subvencije na troškove za nove linije koje su iskorištene. Čim bi završile avio kompanije napuštaju Zagreb.


U 2020 nema najava novih letova. Čak ni Croatia koja dobiva novu novčanu injekciju iz džepova poreznih obveznika nema najava stoga se opravdano možemo pitati zašto im se uopće daju sredstva? Zagreb servisira samo 14 avio kompanija. Daleko premalo za jedan glavni grad europske države. Zagreb postaje talac Croatie Airlines i aerodroma. Dok putnički promet u Europi i svijetu raste dvoznamenkastim postocima Zagreb stagnira iz godine u godinu i ne nazire se svjetlo na kraju tunela. Srećom u sezoni iz Dalmacije imamo vrlo bogati red letenja. Budimpešta i Beč nisu toliko daleko, možda i Ljubljana, nakon što su se riješili Adrije, postane novi centar nisko budžetnih letova. Dok je stranih firmi poput Go Opti i Flix busa dobro smo povezani s tim aerodromima jer sami čak ni to ne znamo. Zagrebački aerodrom i CA neka i dalje spavaju na jaslama državnih subvencija i loših ugovora.

Putnici i tako odu gdje im je bolje i jeftinije, a to izgleda nije Zagrebački paviljon na kraju grada. Posljedica je manji broj turista u Zagrebu.

Možda aerodrom spasi povećanje cijene parkinga, ili da premjeste stanicu Zetovog autobusa još dalje i da zabrane privatnim osobama da dovoze svoje putnike do zgrade. Recimo da ih moraju pustiti iz auta na mostu pa da im aerodrom za 500 kn osigura prijevoz.

Travel Advisor business

Pretplatite se na naš YouTube kanal

Savjetnik za putovanja na FB i IG

Bečki aerodrom je središte za jeftine letove

 

Airbnb želi vratiti poljuljano povjerenje korisnika

Svjetski zrakoplovni divovi udružuju se u stvaranju nove ere putovanja