Taj Mahal – prevelik broj posjetitelja

Taj Mahal – preveliki broj posetioca

Taj Mahal – prevelik broj posjetitelja, njih i preko 50 000 na dan, nemoguće je kontrolirati.  Jedno od svjetskih čuda više nećete moći cijeli dan razgledavati. Vrijeme posjeta Taj Mahalu bit će ograničeno na 3 sata.

Nove mjere u regulaciji ulaska u Taj Mahal uzrokovane su prevelikim gužvama i ogromnim brojem posjetitelja. S kupljenom ulaznicom moći ćete ući u Taj Mahal i provesti tamo 3 sata. Više neće biti onih koji će provesti dan na ovom arheološkom spomeniku od jutra do večeri.

Ograničenja prilikom posjeta su nužne kako bi osoblje moglo regulirati gužve i kontrolirati broj ljudi. Nova pravila primjenjuju se od 1.04. 2018.

Taj Mahal - prevelik broj posjetitelja

Na dane kada je na području Taj Mahala boravilo do 50 000 ljudi bilo je vrlo teško kontrolirati gužve i brinuti o vrijednoj baštini. Mnogi posjetitelji znali su ovdje provesti cijeli dan.

Jedno od svjetskih čuda, Taj Mahal, oduvijek je imao auru mistike koja ga okružuje. Poznat je kao vječni spomenik ljubavi. Sagradio ga je mogulski car Shah Jehan za svoju voljenu suprugu Mumtaz Mahal.

Taj Mahal - prevelik broj posjetitelja

Nevjerojatna građevina gradila se 22 godine, a legenda kaže da je car Shah obećao Mumtaz u njezinim posljednjim trenucima života da će izgraditi najljepši spomenik na svijetu u čast sjećanja na nju. To je i učinio. Arhitektonsko čudo iz 16. stoljeća puno je više od spomenika. Taj Mahal je grobnica, džamija, vrt, kapija i fontana.

Travel Advisorbusiness

Pretplatite se na naš YouTube kanal.

Tektonske aktivnosti na Novom Zelandu izazivaju strah od razornog tsunamija

Thai Airways zabranili putovanje prvom klasom pretilim putnicima i roditeljima s malom djecom

Kuda ide turistički business ?