U Tajland bez vize?

U Tajland bez vize?
Da, ali ne mi…
Tajland ukida vize za 19 zemalja za vrijeme najviše turističke sezone s početkom 1.12 do 28.2. Na žalost među tim zemljama nema Hrvatske, ali ni jedne zapadno europske zemlje. Izbor zemalja je šarolik: Andora, Bugarska, Butan, Kina, Cipar, Etiopija, Kazahstan, Indija, Latvija, Litva, Maldivi, Malta, Mauricijus, Rumunjska, San Marino, Saudijska Arabija, Tajvan, Ukrajina i Uzbekistan. Turisti iz ovih zemalja neće morati platiti 1.000 Bahta za vizu prilikom apliciranja u ambasadama ili konzularnim predstavništvima.
Očekuje porast broja turista od oko 375.000 za vrijeme tri mjeseca pune sezone što bi trebalo povećati prihod za 28.703 milijuna Bahta te kreirati 62.000 radnih mjesta.
Viza na 10 godina
Priprema se još jedna novost za one koji žele ostati duže vremena, poglavito penzionere sa Zapada. Stranci od preko 50 godina će moći zatražiti vizu za ostanak u trajanju od 10 godina. U svrhu promoviranja Tajlanda kao jedne od najpoželjnijih destinacija medicinskog turizma u svijetu, ovu odluku je donio kabinet vlade ovaj tjedan. Ta viza će zamijeniti dosadašnju koja je bila na godinu dana s mogućnosti produživanja i koja je mnogima zadavala puno briga i čekanja u redovima. Zamijenit će se vizom na pet plus pet godina.  Za sada se ne zna kada će ova odluka stupiti na snagu.