Terme Laško obilježile 165 godina zdravstvenog turizma

Terme Laško

Terme Laško obilježile 165 godina zdravstvenog turizma

Odlični poslovni rezultati, proširenje ponude, održivi ekološki koncept poslovanja, odlična suradnja s lokalnom zajednicom i zadovoljni gosti – Terme Laško važan su stup slovenskog turizma

Terme Laško
Laško, 16. svibnja 2019. – U prošloj, rekordnoj godini rasta slovenskog turizma, Terme Laško ostvarile su odlične rezultate – 187 210 noćenja, ukupni prihodi tvrtke iznosili su 22,6 milijuna eura, a neto dobit 1,4 milijuna eura. Terme danas zapošljavaju gotovo pet stotina zaposlenika, trećinu stanovništva Laškog. Ovdje u prosjeku dnevno boravi više od tisuću gostiju, a taj potencijal pruža mogućnost daljnjeg razvoja turističke ponude. Ove su slovenske terme obilježile značajnu obljetnicu – 165 godina kontinuiranog zdravstvenog turizma.
Terme Laško
”Terme Laško ključni su nositelj razvoja turizma u općini Laško. Za uspjeh destinacije i prodor u sam vrh, ključne su integracijske, potporne i razvojne inicijative lokalne zajednice. U Laškom to radimo i vjerujemo da ćemo u budućnosti biti još jači i još aktivnije integrirani u smislu zajedničkog planiranja i promicanja razvoja turizma”, rekla je Mojca Leskovar, predsjednica uprave Terma Laško.
Terme Laško
Prije 165 godina inženjer Leopold Roedl prepoznao je potencijal u izvorima tople vode u malom slovenskom mjestu Laško. Lječilište je prošlo mnoge prekretnice i važne povijesne trenutke, uspone i padove, ali i danas mu je misija ostala isti. Uz pomoć blagotvornih termalnih voda sve je ovdje prilagođeno zdravlju i blagostanju gostiju.
Na temelju bogate tradicije zdravstvenog turizma danas svi prepoznaju veličanstvenu staklenu kupolu u Termalnom centru i kvalitetnu ponudu Terma Laško – kongresne, zdravstvene, wellness, sportske, obiteljske i relaksirajuće sadržaje.
Fotografije – Borna Subota i Rok Deželak
Posjetite naš YouTube kanal