Teroristički napad na hotel u Keniji

Teroristički napad na hotel u Keniji

Kako saznajemo policija još uvijek broji tragično nastradale žrtve terorističkog napada na hotel s pet zvjezdica u Keniji. Odgovornost za napad preuzela je teroristička skupina Al Šabab, povezana s Al Quaidom, a najmanje je 15 smrtno stradalih.

Kako je ranije objavljeno u medijima u hotelu su se dogodile dvije eksplozije, a svjedoci kažu da se čula i pucnjava. Glasnogovornik policije u Nairobiju potvrdio je kako se ovaj napad tretira kao teroristički čin. Područje oko hotela još uvijek je zatvoreno.

Eksplozija se dogodila u utorak u 13:30 h u kompleksu s pet zvjezdica DusitD2, a detonacija se čula i pet kilometara dalje. Nakon prvog napada čulo se još nekoliko detonacija, a odjekivali su i pucnjevi. Na parkingu u blizini kompleksa nekoliko vozila je zapaljeno.

Hotel koji su napali nalazi se u kvartu Westlands i česta je meta terorista zbog turista i shopping centara. Svjedoci tvrde da su vidjeli najmanje četvoricu napadača kako naoružani upadaju u kompleks.

Hotelski kompleks DustiD2 ima 101 sobu, a nalazi se u dijelu grada samo par minuta udaljenom od poslovnog centra Nairobija. U kompleksu ima i niz restorana, a ondje je i luksuzni wellness centar.

U napadu je poginulo najmanje 15 osoba, a više desetaka je ranjeno. Smrtno je stradalo 11 Kenijaca, jedan Amerikanac te jedan Britanac. Dvoje ubijenih nisu imali dokumente.

Travel Advisorbusiness

Posjetite naš YouTube kanal.

Kako kvalitetno provesti osam dana u Keniji

Moja putovanja 2018.

Eko kamp Maji Moto