Thai Airways zabranili putovanje prvom klasom pretilim putnicima i roditeljima s malom djecom

Thai Airways

Pretilim putnicima i roditeljima s malom djecom zabranjen je let poslovnom klasom u novim avionima aviokompanije Thai Airways Boeing 787-9 Dreamliner. Zabranu je u petak objasnio ravnatelj zrakoplovne Uprave za sigurnost i standardne letove zrakoplova, poručnik Pratthana Pattanasirim, priopćava The Bangkok Post.

 Thai Airways

Thai Airways u rujnu je dobio dva nova zrakoplova Boeing 787-9 Dreamliner, koji su opremljeni novim Zodiac Cirrus sjedalima za svoju poslovnu klasu imena Royal Silk u prostranijoj konfiguraciji. Sjedala se mogu pretvoriti u krevet ujedno dopuštajući privatnost i izravan pristup prolazu. U skladu s Američkim federalnim zakonom o avionskoj administraciji, u sjedala su instalirani novi zračni jastuci i sigurnosni pojasevi, koji ne mogu obuhvatiti putnike s obujmom struka širim od 56 inča (142,24 centimetara).
Isti razlog također isključuje roditelje koji lete s malom djecom, pošto im ona sjede u krilu. Oni će sada biti prisiljeni letjeti u ekonomskoj klasi na rutama Bangkok – Auckland i Bangkok – Tapei, kojima voze novi Dreamlineri.

Novi Boeing 787-9 zrakoplovi su uvedeni jer su tehnološki najnapredniji i mogu pružiti maksimalnu udobnost putnicima, a ujedno i otvoriti prilike za duže letove bez prestanka (presjedanja) do destinacija poput Sjeverne Amerike. Ovi zrakoplovi bogat su dodatak postojećoj floti koju čine razni modeli kao što su Boeing 787-8 (nešto manji od 787-9) i Airbus A350 (izravni konkurenti Boeingovom Dreamlineru), a koji sudjeluju na letovima po Europi, Melbourneu i Singapuru.

 Thai Airways

Naravno, ovo nije prvi put da su međunarodni zrakoplovi odbili prihvat pretilih putnika. U 2013. godini, Samoa Air je bio prva svjetska zrakoplovna kompanija koja je putnicima naplaćivala cijenu karata prema njihovoj težini. Cijena po kilogramu bila je jedna samoanska tala – oko 50 centi, za svaki kilogram koji su donosili na avion (uključujući i prtljagu). Samoa ima jednu od najviših stopa pretilosti u svijetu, a gotovo tri četvrtine odrasle populacije smatra se kao pretilo.

Hawaiian Airlines uvela je kratkoročnu politiku 2016. godine za one koji su letjeli u Pago – Pago, glavni grad američke Samoe, gdje putnicima više nije bilo dozvoljeno odabrati svoja mjesta putem interneta ili check-ina. Umjesto toga, bili su podvrgnuti vaganju prije ukrcavanja kako bi posada aviona mogla redistribuirati težinu u kabinama u skladu s tim. Vaganja su uvedena nakon što je zrakoplovna tvrtka otkrila kako je gorivo potrošeno na letovima za Pago – Pago mnogo veće od projeciranog, što ukazuje da je njihova procijenjena težina zrakoplova u letu bila netočna. Ova praksa prekinuta je u kolovozu iste godine nakon što je na spomenutoj ruti uveden veći model zrakoplova, Airbus A330.

 Thai Airways

Krajem 2017. godine Finnair je počeo vagati svoje putnike pri ukrcavanju jer su vjerovali da su prosječne procjene težine iz Europske agencije za zrakoplovnu sigurnost (EASA) u izvješću iz 2008. netočne. EASA procjenjuje da prosječan muškarac teži 84,6 kilograma, a prosječna žena 66,5 kilograma. Ipak, prosječne težine za finsko stanovništvo obično su nešto više od 85 kg za muškarce i 70 kilograma za žene. Stoga je Finnair napravio vlastito izvješće na uzorku od 2000 dobrovoljaca.

Kako bi se procijenilo koliko je goriva potrebno za let, zračni prijevoznici moraju znati točnu težinu zrakoplova. Naravno, teži zrakoplov znači i skuplji let, pošto troši više goriva. Ali, potrebno je naglasiti i kako je težina i važan sigurnosni faktor, jer postoji maksimalna težina polijetanja koju zrakoplovi ne smiju prijeći.

Travel Advisorbusiness

Pretplatite se na naš YouTube kanal.

Children free zone u avionima ?

Nikad jeftinije i jednostavnije na put oko svijeta

Kakve se promjene mogu očekivati u avio prometu 2018 ?