Phi Phi otoci

cof

PHI PHI  OTOCI – SAVRŠENO MJESTO ZA OMOR I UŽIVANJE

 
 Phi Phi otoci nalaze se 40 km južno od grada Krabija. Dio su Nacionalnog parka Phi Phi-Hat Nopparat Thari. Phi Phi Don, jedini nastanjeni i najveći otok inicijalno je bio naseljen Muslimanskim ribarima,a kasnije je postao plantaža kokosa. Danas je cijeli otok orijentiran turistima pa već po izlasku s broda čekaju predstavnici hotela/hostela. Zabranjeno je piti alkohol na javnim površinama, no u svakom restoranu ili baru se normalno poslužuje.

 

Nezaobilazno odrediste svakom turistu je plaža Maya Bay koja se nalazi na otoku Phi Phi Leh. Na njoj je snimljen poznati film The Beach s Leonardom DiCapriem u glavnoj ulozi.

 Sama plaža bila je popularna i prije, međutim značajno je porastao broj turista nakon premijere filma. Savjetuje je se posjetiti  rano ujutro ili kasno poslijepodne kada je manji broj turista na otok
 Do plaže je najljepše doći tako iznajmljenim long-tail brodom , tipična tajlandska brodica, koja odiše duhom otoka. Na istoj turi mogu se dogovoriti i obilasci drugih atrakcija na otocima. Od Monkey beach, gdje je moguće vidjeti majmune, do Špilje Viking Cave koja je dobila ime po prapovijesnim crtežima vikinških brodova. Špilja se danas odlikuje gnijezdima bjelognjezdih stjenovitih lastavica od kojih se radi juha od ptičjih gnijezda ,te je popularno mjesto za ronioce.
 

Ponuda restorana i barova  je impresivna za maleni otok

Restorani nude svježu ribu, škampe, rakove, jastoge, i  nezaobilaznu tajlandsku kuhinju. Atrakcija je Reggae bar u kojem se nalazi ring za Muay Thai. Turisti se mogu okušati u ovoj popularnoj nacionalnoj borilačkoj vještini. za nagradu dobiju medalju i kanticu s kojom mogu neograničeno piti cijelu večer.

ZA SVAKOG PO NEŠTO

Penjače na otok privlače litice s visokim okomitim zidovima od vapnenca.  Dižu se do 314 m na Phi Phi Donu i do 374 m na Phi Phi Lehu. Ljubitelji podvodnog svijeta mogu uživati u prekrasnim koraljnim grebenima, pa čak i u ronjenju s morskim psima. Za one malo manje odvažne moguće je popeti se do vidikovca s pogledom na otok koji oduzima dah. Otići na tajlandsku masažu ili jednostavno uživati na plazi u suncu, koktelima i očaravajućoj prirodi koja čini ovo otočje savršenim za odmor i uživanje.

by Tamara Milekić