Treće izdanje utrke Adria Spring Trail

Treće izdanje utrke Adria Spring Trail

JEDINSTVENA UTRKA U ORGANIZACIJI HOTELI NJIVICE PRIVUKLA BROJNE TRKAČE

Treće izdanje utrke Adria Spring Trail

Njivice, otok Krk – Priprema, pozor, sad! Zvuk je to koji je označio početak treće po redu utrke Adria Spring Trail koja se održala na Krku 21.travnja i koja je ponovno okupila brojne ljubitelje trčanja u prirodi. Atraktivne staze povele su trkače u istraživanje ljepota i neotkrivenih čari otoka Krka, a tradicionalni start na Krčkom mostu i staza koja prolazi ispod njega bila su jedinstvena prilika doživjeti ovu povijesnu ikonu jadranske obale i prirodne ljepote Kvarnera u proljeće.

Utrka za trkače najlakše kategorije Light startala je iz kampa Njivice resorta, a bila je duga 6.5 km. Oni malo spremniji odvažili su se na izazov dug 15 kilometara u kategoriji Active, a oni najspremniji, željni obaranje osobnih rekorda i pomicanja vlastitih granica krenuli su na pustolovinu zvanu Challenger, stazu dugu 28.5 km. Natjecatelji su trčali po planinarskim putevima, šetnicama i makadamu te tako imali priliku u potpunosti uživati u prirodi koja ih okružuje, a organizirana je i posebna utrka Family, friends and dogs kategoriju. Oni najmlađi mogli su se zabaviti u edukativnom Kids Corneru.

Treće izdanje utrke Adria Spring Trail

Upravo su avanturistički doživljaji u prirodi, upoznavanje ove jedinstvene destinacije i njenih skrivenih ili još nedovoljno otrivenih bogatstava, druženje, nova prijateljestva i odlična zabava, bili ideja za pokretanje ove utrke, a idejna pokretačica projekta je Antonia Radić Brkan, stručnjakinja za destinacijski management iz agencije EX-ALTO. “Ponosni smo jer je treće izdanje utrke Adria Spring Trail zabilježilo rekordnu posjećenost. Sretni smo i što je ove godine došao jako veliki broj trkača s obiteljima. Njivice iz godine u godinu imaju sve više toga za ispričati svojim posjetiteljima o prirodi, ekologiji i održivosti u jedinstvenom morskom ugođaju tek nešto više od sat vremena vožnje od Zagreba. Naši gosti to prepoznaju kao jedinstvenu obiteljsku destinaciju pa tako obiteljski i trče, druže se i odmaraju, a Njivice postaju nezaobilazna destinacija svih ljubitelja trčanja.“

Treće izdanje utrke Adria Spring Trail

Ana Buovac, izvršna direktorica Hoteli Njivice dodala je: ”Trkači su i ove godine trčali oko Jezera, još nedovoljno poznatog prirodnog rezervata na otoku koja maloj turističkoj općini Omišalj-Njivice daje osobiti potencijal za razvoj održivog turizma. Upravo održivost, ekologija i prirodna bogatstva otoka koja nisu isključivo vezana uz plaže jesu smjernice razvoja hotelijerstva u Njivicama. Kamp Njivice odraz su predanosti načelima održivosti, a Ville Flora uskoro će dočekati nove goste prema najmodernijim trendovima doživljajne ponude.”

Antonia Radić iz agencije Ex Alto

Organizatori vjeruju da će već najavljeni Adria Spring Trail 2019 biti još posjećeniji te poručuju da ih do tada očekuje još puno dobrih novosti iz Njivica. Utrka se održava u organizaciji Hoteli Njivice i njihovog partnera outdoor.hr.

Travel AdvisorHrvatska

Sisak i bicikli se vole

Beč na biciklu – Ring Strasse