Turska nikad jeftinija

Turska nikad jeftinija

 

Turska nikad jeftinija, ne zato što su pojeftinili aranžmani ili avio karte nego zato što se Turska lira strmoglavila u ponor.

Predsjednik Erdogan je na to izjavio : “Oni imaju svoje dolare, a mi svog Boga!”

Turska nikad jeftinija

Od travnja kada je Dolar vrijedio 4 Lire, vrijednost lokalne valute je pala na više od 7 Lira. Posljednji pad se dogodio nakon što se Turska delegacija vratila iz Washingtona bez dogovora oko evangelističkog pastora Andrew Brunsona za kojeg Turska strana tvrdi da je poticao državni udar na Erdogana. Američki predsjednik Trump je na Twitteru da povećava ulazne carine na aluminij i čelik na 20% odnosno 50%. Turska se nakon toga okreće Rusiji i unatoč neprilikama u prošlosti očekuje Putinovu pomoć.

Turska nikad jeftinija

Turski turizam i bez toga bilježi veliki rast u dolasku stranaca. Samo u lipnju je zabilježen dolazak više od pet milijuna gostiju. Za razliku od 2016. kada je bilo manje od tri i prošle godine kada je bilo nešto manje od četiri milijuna dolazaka. Turska nema samostalno ministarstvo turizma već je zajedno s kulturom. Ovo direktno pogađa najvećeg turskog konkurenta u turizmu, a to je Grčka. Hrvatska i tako osjeća pad dolazaka gostiju zbog oporavka Turske, Grčke, Tunisa i Egipta kao povoljnijih destinacija.

Turska nikad jeftinija

Ako idete u Tursku možete očekivati niže cijene nego ikada pogotovo dalje od turističkih središta. Hoteli i avionske kompanije koje rade kalkulacije u euru ili dolaru neće kratkoročno sniziti cijene, ali ako tako ostane za sljedeću sezonu se mogu očekivati niže cijene za oko 30% ili više.

Stoga Turska nikad jeftinija i spremna da ljubazno dočeka svakog gosta koji donosi svjež novac i troši kako god jeftino bilo.

Travel Advisorbusiness

Posjetite naš YouTube kanal.

Aplikacije koje u telefonu treba imati svaki ozbiljan putnik