Učitelji skijanja na pripremama

Učitelji skijanja na državnom seminaru u Sextenu

Zima je ozbiljno zagazila u naš život. Neki se vesele, neki ne. Neki obilaze štandove po gradovima, troše ljetne prihode, a drugima tek sada počinje posao za koji se valja pripremiti.

Sezona skijanja je počela.

Zima još nije istresla svoje bijelo srebro pa planine izgledaju kao da je kasna jesen, no skijaške staze su spremne. Prvi val skijaša prema planinama susjednih zemalja je krenuo, već treći vikend zaredom. Skijališta Slovenije, Austrije i Italije su vikendom puna.

HZUTS
Naši marljivi učitelji i treneri skijanja te ostalih sportova na snijegu se također pripremaju. Svake godine ima nešto novo, a i učitelji sami trebaju osvježiti svoje znanje, potvrditi licencu ili možda položiti koji stupanj više ili ISIAu.

Sexten – najbolje otvaranje sezone
Prošlog je tjedna u talijanskom Sextenu održan državni seminar u organizaciji HZUTSa. Prisustvo je bilo više od 560 sudionika i gostiju te još nekoliko stotina turista iz Hrvatske.
Uvjeti su bili odlični kao što je istaknuo predsjednik Zbora Dag Modrić : ” Nikad bolji uvjeti za održavanje seminara u posljednjih 12 godina.”
Sexten je tako postao najpoželjnija destinacija na početku skijaške sezone.

Svi najbolji skijaši Hrvatske ovdje dolaze raspraviti nove tehnike, pokazati savršene zavoje i ponoviti kako najbolje prenijeti znanje na druge. Osim napornog rada u grupama na snijegu i predavanja na večer ove godine je i zabava bila na nivou. Poznati DJ iz Saloona Maro Srezović se pobrinuo za odličan štimung u poznatoj Gljivi.
Sezona kreče punom snagom, a navodno će i snijeg pasti prije proljeća. Seminar je bio odličan zahvaljujući Dagu, regiji 3 Zinnen, organizatorima koji su preparirali piste, Svetom Mt.Blancu koji je omogućio sunce te mom demosu Petljaku i grupi

na dobrom društvu.