Vail Resorts-vodeća management kompanija u svijetu skijanja

Vail Resorts Inc. je vodeća management kompanija u svijetu skijanja.

Poslovni interesi su bazirani u najboljim sjeverno američkim skijalištima. Tvrtka posluje u tri odvojena, ali integrirana segmenta. U skijalištima kompanija posjeduje i vodi žičare, škole skijanja, iznajmljivanje skija te neke trgovine, restorane te agencije za iznajmljivanje objekata. Pod brandom RockResorts posjeduje ili upravlja luksuznim hotelima i kućama s apartmanima te nekoliko golf igrališta.

Također posjeduje i kompaniju koja se bavi razvojem, izgradnjom te prodajom nekretnina i hotela u mjestima i oko skijališta. Poslovanje u Coloradu upotpunjuje CME – transportna kompanija za prijevoz skijaša modernim Mercedes kombijima između skijališta i zračnih luka.

Takvim vođenjem skijališta kompanija je uvela potpuno novi način poslovanja u skijašku industriju te time postala najveći igrač na svijetu. U proteklih 5 godina uloženo je preko 500 milijuna dolara u nove projekte.

Prošle su sezone novom gondolom spojena skijališta Canyons i Park City te je tako stvoreno najveće skijalište u Sjevernoj Americi pod imenom Park City Resorts. Za kompaniju radi više od 26.000 djelatnika između ostalih i nekoliko učitelja skijanja iz Hrvatske.

Ono što čini najveću razliku u doživljaju skijanja između Europe i Amerike je na prvom mjestu ljubaznost. Vođeni sa šest postulata: služi drugima, čini ispravno, čini dobro, budi siguran, cijeni vrijednost i zabavi se.

Vail Resorts je kao kompanija vrlo ekološki osviještena te s obzirom na to da posluje u osjetljivim prirodnim okolišima ima svoje reciklažne centre te investira u obnovljivu energiju.

Epic Ski Pass je skijaška karta za žičare koja se može koristiti čitave sezone u njihovim skijalištima: Vail, Beaver Creek, Breckenridge, Keystone, Park City, Heavenly, Northstar, Kirkwood, Wilmot, Afton Alps, Mt.Brighton i Arapaho Basin plus australski Perisher i kanadski Whistler Blackccomb. U Europi je Epic Ski Pass valjan, uz ograničenja u broju dana, u 30 alpskih skijališta.

Cijena sezonske karte je oko 849$ što se isplati već nakon 5 dana skijanja. Za sljedeću sezonu prodaja počinje u ljetu i svakako je najjeftinija cijena ako se kupi na vrijeme tj. prije početka sezone. Zadnja akvizicija kompanije je skijalište Stowe u saveznoj državi Vermont.

Travel Advisorputovanja.

Posjetite naš YouTube kanal.

Prije početka letova pojačanje na prvoj direktnoj liniji iz Hrvatske za SAD

Park City – mondeno skijalište u Utahu

Vail Resorts