Val Thorens – najbolje svjetsko skijalište

Val Thorens je okrunjen po treći put u četiri godine kao najbolje skijalište na svijetu.
Ova titula je najvažnija skijaška nagrada u skijaškom turizmu. Prošli tjedan je 4. izdanje ovog eventa održano u Kitzbühelu (Austrija), a glasovalo je online ukupno 1. 600.000 ljudi iz 85 različitih zemalja. Pobjednički naslov Best ski Resort in the World je važan za promotivne svrhe te ga Val Thorens može ponosno istaknuti na svim reklamnim materijalima.

Konkurencija je bila velika i vrlo jaka. Za prestižnu titulu su  u konkurenciji bila poznata skijališta kao što Kitzbühel (2015 pobjednik), Zermatt, Gstaad, Aspenu, Vail, Ishgl, St. Anton, Beaver Creek, Saas Fee, Laax, Cervinia, Val Gardena, Cortina, Niseko, Shiga Kogen, Courchevel, Chamonix, Tignes, Val d’Isereu i mnoga druga.


Za ovaj veliki uspjeh su zaslužna i velika ulaganja u udobnost i dobrobit gostiju.

Val Thorens je utvrdio proračun od 839 milijuna eura za realizaciju 10-godišnjeg akcijskog plana za period između 2010. i 2020. godine, što uključuje:

Inovacije: Kao 1. skijalište potpuno su pokrili čitavo skijaško područje s besplatnim WIFI-jem u 2011. godini. Val Thorens nudi digitalne novitete svake godine. Ove sezone na skijalištu planiraju pokrenuti SkiFlux sustav, koji će skijaše sa stvarnom vremenu informirati o tome na kojoj su žičari gužve i koliko se čeka. To je velika novost za koju se smatra da mora postati standardna besplatna ponuda u većim skijalištima.

– Zamjene starih žičara brzim ultra udobnim s grijanim sjedištima.

– Stvaranje novih iskustava na skijališta i u mjestu, kao što je novi Mega Zip iznad terena te Funslope.

Najbolji skijaški hotel na svijetu je Koh I Nor otvoren 2014.

Te počasti su rezultat zajedničke vizije i vrijednosti koje dijele cijeli tim zaposlenika kroz zajedničku filozofiju Live United. Val Thorens svake godine posjeti preko milijun skijaša što ga čini najpopularnijim među skijalištima.