Vinkovo u Iloku

Ilok, grad vina, smješten u srijemskom vinogradarskom kraju, tradicionalno obilježava siječanjski blagdan Sv. Vinka.

Ove godine, petu godinu za redom, u Iloku se organizira vikend proslava ovog blagdana. Održava se u vinogradima i podrumima iločkih vinogradara, uz dobru vino i domaću trpezu. Organizatori manifestacije su Grad Ilok, Udruga Vinski klaster Srijem i TZ Grada Iloka. Bez obzira na hladnoću, od 20.-22. siječnja 2017. u Iloku ćete se moći dobro zabaviti.

S završetkom Božićnih i novogodišnjih blagdana, počinje i nova vinogradarska godina. Vinogradari na Vinkovo odlaze u svoje vinograde. Sveti je Vinko danas jedan od pet zapovijedanih vinogradarskih blagdana, sa precizno propisanim obredom koji valja obaviti. Niz je običaja koje treba održati: loza se simbolično reže, vješaju se kobasice, zalije se s malo vina uz molitvu za rodnu godinu…

Već tradicionalno, i ove godine u Iloku su priredili bogat program

Vinkovo svake godine privlači sve veći broj posjetitelja.Osim dnevnog programa koji se sastoji od pokladnog jahanja, sajma i obreda blagoslova, posvete i proslave Vinkova u vinogradima Vukovo, organiziran je i večernji program u kojem vas očekuje tamburaški maraton, klapa Fjabula, ŽPS Druge i TS Ringišpil.  Degustirajte kvalitetno iločko vino po pristupačnim cijenama, oprobajte pečenu kobasicu i slaninu, upoznajte običaje, uživajte u glazbi i plesu.

Uživajte u zabavi uz vina najboljih iločkih vinara