Vinodar – najbolji festival vina u kontinentalnom dijelu Hrvatske sve je bliže

Najbolji festival vina u kontinentalnom dijelu Hrvatske

 

Najbolji festival vina u kontinentalnom dijelu Hrvatske sve je bliže i stoga vam donosimo raspored događanja:
  • Kušaonica “Moje vino je najbolje” – ponesite vaše uzorke vina i dobijte ocjenu od vrsnih enologa
  • Večer vinara, – vinari s Daruvarske vinske ceste predstavljaju  novinarima, predstavnicima turističkih agencija, lokalnim turističkim djelatnicima svoju kapljicu i svoje proizvode,
  • Sajam tradicionalnih proizvoda Bjelovarsko-bilogorske županije – upoznajte bogatstvo i obilje domaćih proizvoda, vina, sira, suvenira,
  • Cjelodnevna glazba tamburaša, ponuda šarana na rašljama, a neizostavna atrakcija svake godine je noćno pečenje vola na ražnju,
  • Kulturni sadržaji: od kazališnih predstava, likovne kolonije, likovnih izložbi, Zumba i Jazz show do vožnje fijakerom do Dvorca Janković,
  • Vino Tour” ( 3.6.2018.), biciklistička ruta od Daruvara  – Spring route poslije kojeg slijedi zajedničko druženje na Izletištu Purnica uz besplatan ručak za sve sudionike biciklijade,
  • Bogat  kulturno – umjetnički program,
  • VINODAR EXPRESS – poseban turistički vlak koji  vozi drage goste iz Zagreba u Daruvar i natrag za svega 30 kuna. Upišite 9.6.2018., u svoj kalendar i dođite vlakom u Daruvar!
  • Besplatni koncerti Vanne, Prljavo kazalište i grupe Vigor prema rasporedu: Vanna (8.6.2018.), Prljavo Kazalište (9.6.2018.) i Vigor (10.6.2018.).

Najbolji festival vina u kontinentalnom dijelu Hrvatske

Sve poznatija i posjećenija manifestacija VINODAR – najzabavniji festival vina, pozicionira Daruvar sve bolje na turističkoj karti Hrvatske kao mjesto dobre zabave. Cilj manifestacije je i promocija tradicije vinarstva i vinogradarstva kraja i povećanje broja učesnika manifestacije radi obogaćivanja sadržaja iste.

Vinodar je najpoznatija i najznačajnija tradicionalna manifestacija Grada i njegovih vinara i vinogradara, koja se odvija od 1999. godine, a traje tjedan dana. Prvi dio tjedna se sastoji od raznovrsnih stručnih predavanja, terenskih radionica, stručnog ocjenjivanja vina, okruglih stolova koji su posvećeni uzgoju vinove loze, proizvodnji i očuvanju vina, a  bogatstvo ponude vina, sajam tradicionalnih proizvoda, stručna predavanja i mnogo drugih zabavnih događaja garancija su dolaska velikog broja ljudi iz cijele regije.

U sklopu eno-gastro sadržaja već tradicionalno svake godine se održava Kušaonica “Moje vino je najbolje” na koju domaći proizvođači vina nose svoje uzorke, a priznati enolozi ocjenjuju njihovo vino. Održava se i Večer vinara gdje se vinari s Daruvarske vinske ceste predstavljaju novinarima, predstavnicima turističkih agencija turističkim djelatnicima kako.

U sklopu Sajma tradicionalnih proizvoda Bjelovarsko-bilogorske županijemožete kušati bogatu gastronomsku ponudu, domaći sir, med, medne prerađevine, slavonski pršut, kulen kao i bogatu ponudu vina domaćih vinara, rakija i raznih likera. Prikazuju se tradicionalni obrti, suveniri i rukotvorine.

Ove godine, po sedmi put, u organizaciji grada Daruvara i Turističke zajednice Daruvar – Papuk, a u suradnji s Općinom Sirač, održat će se i  “Vino Tour” , biciklistička ruta od Daruvara  – Spring route – Spajanje izvora termalne vode u Daruvaru s izvorima pitke vode u Siraču“ – bike razgled netaknute prirode kroz naselja Vrbovac, Markovac, Bijelu i općinu Sirač. Dužina rute  je cca 21 km.

Najbolji festival vina u kontinentalnom dijelu Hrvatske

Nezaobilazan dio Vinodara je i bogat  kulturno-umjetnički program koji se odvija i u dopodnevnim satima na središnjem gradskom trgu.

Provezite se Vinodar Expressom od Zagreba u Daruvar.

Najbolji festival vina u kontinentalnom dijelu Hrvatske

 

Posjetite Daruvar od 3. – 10. lipnja 2018. godine, guštajte u vrhunskoj kapljici, slasnim domaćim gastro delicijama, razveselite se uz bogat zabavni i kulturno umjetnički program. Vinodar je najzabavniji festival vina kontinentalne Hrvatske.

izvor: hotspots.hr

Travel Advisor – Hrvatska

Posjetite naš YouTube kanal.

U srcu Zagreba ove subote, otkrijte Daruvar

Gatorfest – festival dobrog vina

Baranja – video 2018

Dobro došli u Daruvar !