Vlakom na kupanje na ovu bajkovitu rijeku za samo 54 kn

 

Jeste li znali da vlakom iz Zagreba možete za 54 kune (koliko košta povratna karta) uživati u predivnoj prirodi, ležati na travi pod stablom dok slušate Mrežnicu kako teče, skakati s lijane u tu predivnu zelenu rijeku, plivati ili se brčkati u čistoj, bistroj vodi te doživjeti prirodnu hidromasažu na vodopadima?


Na ovakav izlet možete otići vlakom iz Zagreba vikendom ili preko tjedna. U HŽ tražilicu voznog reda upišite „Zagreb glavni kolodvor – Belavići“ i birajte željene termine polaska i povratka.

Vlakom na kupanje
Prilikom kupnje karte potrebno je naglasiti da idete na kupanje na Mrežnicu u Belaviće te potom ostvarujete 40% popusta na cijenu povratne karte. Kartu je potrebno potvrditi na šanku restorana Mons solis koji se nalazi na samoj lokaciji kupanja.
Putovanje vlakom do mjesta Belavići traje 1 sat i 15 minuta. Belavići dolaze odmah nakon stanice Duga Resa. Pješice od željezničke stanice Belavići do kupališta kraj kampa Slapić se ide 3-5 minuta.

Vlakom na kupanje

Da biste došli do plaže, morate proći kroz terasu restorana Mons solis. Po dolasku se možete smjestiti u hladu ispod stabala ili na travnjaku na suncu ako ste tip koji više voli ležanje na suncu.
Prizori koje ćete vidjeti kada stignete su nevjerojatni te se ne mogu dovoljno dobro dočarati na fotografijama. Sve nijanse zelenih boja koje se spajaju s plavetnilom neba ostavit će vas bez daha.

Vlakom na kupanje
Na ovoj lokaciji možete se bezbrižno kupati i plivati jer je Mrežnica plitka. S lijepo uređenog travnjaka spuštaju se drvene stepenice direktno u vodu, a za one hrabrije, tu su i mol za skakanje te lijane za skakanje sa stabala.
Jedan dio kupališta ima zabranu kupanja za pse, dok drugi dio nema pa se ovome mogu razveseliti svi vlasnici i ljubitelji pasa koji se požele osvježiti u društvu svojih ljubimaca.
Nešto posebno zanimljivo na ovom kupalištu su vodopadi do kojih se može spustiti stepenicama te kroz plići dio rijeke doći na sam rub i sjesti ili leći u vodu te uživati u prirodnoj hidromasaži.

Vlakom na kupanje
Na ovoj lokaciji moguće je unajmiti kanu za 30 kn po satu te se još više zbližiti s predivnom prirodom.
Od ostalih sadržaja tu su trampolini za djecu, teren za odbojku na pijesku te 2 restorana – jedan kraj kampa Slapić, drugi s terasom koja je sagrađena iznad rijeke pa će vas pogled,dok ručate ili pijete čašicu osvježavajućeg pića, oboriti s nogu.

Vlakom na kupanje

Cijene hrane kreću se od 20-170 kuna. Dok, recimo pola litre točenog piva možete popiti za 15 kuna.
Vlak za nazad imate u 17:10 ili 21:10, ali se pripremite na kašnjenje! Zbog radova na pruzi vlak zna kasniti i 70-90 minuta pa je ovo možda korisna informacija za one s manjkom strpljenja. Ako ste se pronašli u ovoj stavci, možete odabrati opciju odlaska na kupanje automobilom. Za automobile ima dovoljno parkirnih mjesta u blizini kupališta te je parking besplatan.
Sada vam samo preostaje pogledati u kalendar, skupiti ekipu i dogovoriti termin nezaboravnog jeftinog izleta!

Travel AdvisorHrvatska

Pretplatite se na naš YouTube kanal.

Krapanj – otok spužvarstva

Muzej crvene povijesti

Kako se ponašati u Splitu ? 10 zapovijedi