Što vidjeti u Madridu?

Kad se spomene Španjolska, obično su to Barcelona i Andaluzija. Madrid je grad pun iznenađenja, ulica i kutaka za istraživanje. Glavni grad stoga za mnoge bude iznenađenje. Što vidjeti u Madridu?

Gran Vía

Što vidjeti u Madridu

Glavna ulica u Madridu građena je po uzoru na New York . Gran Vía je ulica koju je teško vidjeti praznu, a bilo bi se lijepo diviti arhitekturi. Uvijek je prepuna automobila i  ljudi, najviše turista.

Palacio Real

Što vidjeti u Madridu

Kraljevska palača je službena je rezidencija španjolske kraljevske obitelji, ali koristi se samo za državne svečanosti. Najveća je ovo kraljevska palača u zapadnoj Europi.

Muzej Prado

Što vidjeti u Madridu

Španjolski nacionalni muzej smjesti se u parku Prado de San Jerónimo, po kojem je dobio ime. U  zgradi muzeja nalazi se jedna od najvrjednijih svjetskih zbirka slikarstva i kiparstva.

Puerta del Sol

Što vidjeti u Madridu

Ovdje se nalazi simbol grada Madrida medvjed, u čiju čast je podignut brončani spomenik El Oso y El Madrono.

Katedrala

Što vidjeti u Madridu

Katedralu je blagoslovio papa Ivan Pavao II. 1993., a Sjedište je madridske nadbiskupije.

Plaza Mayor

Što vidjeti u Madridu

Glavni madridski trg poznat i kao Madrid de los Austrias  sagradili Habsburgovci, sa središnjim kipom Filipa III. U blizini Plaze Mayor nalazi se i Kilometro cero, nulti kilometar koji simbolično predstavlja centar Španjolske.

Plaza de Toros de las Ventas

Što vidjeti u Madridu

Veličanstvenanje ovo arena za tradicionalne borbe s bikovima. Smatra se jednom od najvažnijih arena takve vrste na svijetu. Kapacitet Torosa je circa 25.000 sjedećih mjesta sa središnjom kraljevskom ložom.

San Miguel Tržnica

Što vidjeti u Madridu

Tržnica je u samom centru Madrida, a nezaobilazno je mjesto kada upoznajete grad. Ovdje se malo odnmorite, uživajte u bogatoj ponudi španjolskih delicija i svakako probajte pršut.

Parque del Retiro

Što vidjeti u Madridu

U Madridu je preko četrdeset parkova. Najpoznatiji je Parque del Retiro s jezerom na kojem je možete iznajmiti brodić na vesla. Park je uvijek pun ljudi, i domaćih  i turista, a odlično je mjesto za odmor nakon cjelodnevnog obilaska grada.

Santiago Bernabeu

Što vidjeti u Madridu

Madrid je ipak grad nogometa pa ne smijete propustiti posjetiti stadion Real Madrida, a ako ste ljubitelj najvažnije sporedne stvari u životu svakako odite i na neku utakmicu.

Madrid je glavni grad Španjolske i ima nešto više od 3 milijuna stanovnika, a sa širom okolicom oko 5 milijuna stanovnika. Smješten je u središtu Pirinejskog poluotoka, na visoravni Meseti na 635 metara nadmorske visine. Glavnim gradom Španjolske postao je u 16. stoljeću. Danas je sjedište španjolske kraljevske obitelji budući da je Španjolska po parlamentarna monarhija.

Travel AdvisorEuropa

Posjetite naš YouTube kanal.

Gdje u Madridu uživati u hrani, piću i kulturi?!

Ah, ta Andaluzija…

Ovo nije turizam to je invazija – Masovni turizam u Španjolskoj