Ateliers, Picasso, Chagall i Miró na otoku

remek djela slikarskog svijeta

Volite umjetnosti? Maštate li ikada da zidove vašeg stana krase djela nekog od najboljih slikara prošlog stoljeća?

Ovog ljeta, jedan od najekskluzivnijih svjetskih hotela nudio je slično iskustvo, iako privremeno. Od 12. srpnja, u luksuznom srednjovjekovnom otočkom hotelu Aman Sveti Stefan u Crnoj Gori smjestila se jedinstvena izložba koja gostima pruža priliku da rezerviraju sobu s Picassoom na zidu. Potražnja je bila toliko velika da je hotel izložbu produžio izložbu do 8. rujna.

remek djela slikarskog svijeta

Izložba „ Umjetnost na otoku: Les Ateliers, Picasso, Chagall, Miró “ bila je prva u kojoj  su se okupila djela tri najveća umjetnika 20. stoljeća. Savršeno su nadopunjavla ionako lijep  hotelski prostor.

Slike koje uključuju Picassovu Deux Femmes, Chagallovu Les Amoureux i Miróovu zagonetnu seriju “Le Lezard aux Plumes d’Or” bile su izložene u hotelskim vilama i sobama. Umjetnička djela izložena su samo gostima Amana Sveti Stefan, poboljšavajući već rafiniranu atmosferu ove ekskluzivne destinacije.

Kako je Aman Sveti Stefan svojevrsno remek-djelo u hotelijerstvu, bi je dostojan dom za ova remek djela slikarskog svijeta. U hotelu je samo 58 soba i apartmana. Naselje je bilo omiljeno pripadnicima jet-seta ’50-ih, poput Marilyn Monroe i Sophia Loren. I danas, nakon obnove 2010. ovdje dolaze poznati poput Brad Pitta , Angeline Jolie i Novaka Đokovića ,

Iako različiti u stilu i temi, litografije je odabrala kustosica Migena Hajdari kako bi prikazala uobičajene tematike u radu trojice umjetnika.

Travel Advisor – putovanja

Pratite naš YouTube kanal.

TOP 10 muzeja u Europi

Prvi svjetski muzej posvećen vaginama

Muzej lavande u Provansi