Zagreb proglašen trećim najljepšim božićnim sajmom na svijetu

Rijetko što može dodatno uljepšati već svečanu blagdansku sezonu kao posjet nekom od najljepših božićnih sajmova.  Još je malo dana preostalih do Božića, pa vam želimo predstaviti najbolje od najboljih.

Mnogi se odluče za vikend izlet na obilazak božićnih sajmova diljem svijeta. Posljednjih su godina postali vrlo popularni pa ih ima svuda od tradicionalnih europskih do sajmova razasutih širom SAD-a. Kratka je ovo, ali i slatka gradska pauza za kupnju, piće i upijanje svečanih delicija. Običaj koji se raširio iz poglavito germanski i alpskih zemalja su prepoznali trgovci kao idealan produkt zimi kad bi se inače sve usporilo. Tako sajmovi počinju sve ranije te se organiziraju u mjestima na kojima nisu nikad prije.

Većina sajmova počinje krajem studenoga i traju do početka siječnja. Stoga je vrijeme da planirate, povedete nekoliko obitelj ili prijatelje i posjetite neki od  najboljih adventa na svijetu.

Web stranica Big 7 donijela je popis, prema njima, najboljih sajmova.

  1. Christkindlmarkt – Leavenworth, Washington, USA

Zagreb proglašen trećim najljepšim božićnim sajmom na svijetu

Želite europsku božićnu vibru, a htjeli bi u SAD? Leavenworth je bavarski oblikovano selo u Kaskadnim planinama. Svake zime „Selo Svjetla“ oživljava za vrijeme praznika i pruža jedinstveno zimsko iskustvo.

2. Birmingham’s Frankfurt Christmas Market – Birmingham, England

Zagreb proglašen trećim najljepšim božićnim sajmom na svijetu

Jedan od najvećih njemačkih božićnih sajmova izvan Njemačke. Dakle, možete očekivati ​​zaista nevjerojatno iskustvo. Vozite se ukrašenim vrtuljkom, slušajte tradicionalne božićne pjesme i kupujte. Ljudi dolaze na ovu božićnu tržnicu iz svih krajeva svijeta, a kada dođete bit će vam jasno i zašto.

3. Zagreb Advent – Zagreb, Croatia

Zagreb proglašen trećim najljepšim božićnim sajmom na svijetu

Ovo prekrasni adventski sajam zasluženo je proglašen najboljim božićnim sajmom u Europi i nije teško razumjeti zašto.Cijeli grad preuzima božićni duh, s klizalištem na otvorenom, puno drveća i lampica, kao i zabavom za djecu. Veliko priznanje za Zagreb i ljude koji se trude oko organizacije. Mnogi najbolji božićni sajmovi su na ovoj listi iza Zagreba .

4. Christmas Village Belvedere Palace – Vienna, Austria

European Christmas markets

Teško je u Beču odvojiti koji je sajam najbolji. Možda onaj ispred Hofburga ili Schönbrunna ili ovaj kod dvorca Belvedere. Koji god da vam se sviđa nećete pogriješiti. Najbolje je sve obići. Beč je toliko lijep i “zrihtan” grad da je svaki dio lijep i privlačan, a naročito u adventsko doba godine.

5. Stellenbosch Slow Market – Stellenbosch, South Africa

best christmas markets world

U prvih pet se našao i ovaj egzotični, po lokaciji, božićni sajam u Južnoj Africi. Sjetimo li se da je ovaj kraj naseljen potomcima Francuza i Nizozemaca onda nije čudno da su svoje običaje željeli prenijeti u novi svijet prije gotovo pet stotina godina.

6. Santurantikuy Market – Cusco, Peru

7. Christkindlmarket Chicago – Chicago, Illinois, USA

8. Manchester Christmas Market – Manchester, England

9. Aachener Weihnachtsmarkt – Aachen, Germany

10. Toronto Christmas Market – Toronto, Canada

Lichterkette, Christmas Decorations, Lighting, Lights

Iza desetog mjesta su sajmovi u: Singapuru, Briselu, Pensilvaniji, Berlinu, Zurichu, Brisbaneu, New Yorku, Edinburghu, Strasbourgu, Kingstonu itd…

Zanimljiv izbor sajmova od kojih su neki, morate priznati, na vrlo egzotičnim lokacijama.

Lista, fotke i djelomičan tekst preuzet s Big7

Travel Advisorlifestyle

Pretplatite se na naš YouTube kanal

Savjetnik za putovanja na FB i IG

 

Proizvod koji bi svaki putnik trebao imati sa sobom

 

10 najljepših božićnih sajmova u Europi, a nisu Beč ili Zagreb

Božićni sajmovi u Beču