Zagreb advent 2017

 

U proteklih pet godina Zagreb se pretvorio u jedan od vodećih europskih gradova domaćina blagdanskih manifestacija. Advent u Zagrebu dva puta je potvrdio svoju kvalitetu dvostrukom nagradom za najbolji Božićni sajam u Europi. Zagreb je 2016. i 2017., u online anketiweb stranice  European Best Destinations, izabran za najbolji Božićni sajam u Europi.

 

Za vrijeme Adventa u Zagrebu u raznolikosti događanja naći će se ponešto za svakoga. Zabava je na svakom koraku, dobra hrana, jedinstvena događanja, umjetnost, ali i tradicionalni osjećaj Božića je ono što vas ovdje čeka.

Zagreb advent 2017 :

Atmosfera na Zrinjevcu gotovo je čarobna. Glazbeni program kroz cijeli mjesec odvija se na više lokacija u gradu. Jelačićev Trg, Strossmayerov trg, Zrinjevac i Tomislavac mjesta su koja morate vidjeti ovih blagdana. Trbe posjetiti i prostor oko kazališta HNK gdje je ove godine po prvi put dio sajma.

Klizalište na Tomislavovom trgu – Božićna čarolija u najljepšem zagrebačkom parku. Bajkovito klizalište u centru grada, dobra hrana i piće i glazbena događanja čekaju vas na Tomislavovom trgu. HŽ nudi 50% popusta svima koji vlakom idu na klizanje u Zagreb, a predočenjem karte na blagajni klizališta se ostvaruju dodatni popusti.

Kućice na zagrebačkom Božićnom sajmu prodaju autohtone hrvatske proizvode i suvenire. Ponesite kući licitarsko srce ili šareno ukrašene kekse. Pronađite poseban poklon za nekoga tko vas čeka kući. Razgledajte nakit i suvenire koje proizvode zagrebački umjetnici i obrtnici.

To nije sve. Na nekoliko manjih lokacija se također može okrijepiti i zabaviti. Vila Prekrižje otvara svoja vrata kako bi posjetitelji ekskluzivno tijekom Adventa u Zagrebu mogli posjetiti vilu u svoj ljepoti njezina tradicijskog, blagdanskog izdanja, te uživati u prigodnim glazbenim programima.

Meni je osobno najdraže na Štrossu i kod Klovićevih dvora. Prostori su manji i intimniji s lijepim pogledom na grad i dobrom ponudom.

U ovaj popis mjesta za izlazak i lutanje gradom treba svakako dodati male, ali slatke instalacije u Marićevom prolazu, scenografiju u tunelu te željeznički muzej i cafe de Matoš

Dođite i zabavite se. Travel AdvisorHrvatska

Program događanja je na ovom linku.

Posjetite naš YouTube kanal.

Božićni sajmovi u Beču

 

Božićna čarolija u Dolomitima

Vinska karta Italije