Zašto su neke avio karte jeftinije od drugih ?

 Zašto su neke avio karte jeftinije od drugih

Svako malo se pojavi određeni komentar na račun Low Cost Carrier kompanija ili skraćeno LCC.

 Zašto su neke avio karte jeftinije od drugih ?

Obično se misli, da ako su karte jeftine, održavanje i servisiranje aviona je nešto na čemu se štedi tj. da se nema novaca.

Razlika između „regularnih“ avio kompanija koje prodaju svoje karte po komercijalnoj cijeni i LCC je prvenstveno u poslovnom modelu. Prve LCC kompanije su se pojavile u Americi prije tridesetak godina, no Europa je ta u kojoj se tržište i ponuda najviše razvila. Europu ubrzano slijedi Azija u kojoj je potencijal tržišta mnogostruko veći.

Najpoznatije LCC kompanije u Europi su Ryanair i Easy Jet. Njihove karte su u prosjeku 30 do 50% jeftinije od  tzv.“normalnih“ avio karata. Na akcijama u reklamne svrhe bude i po nekoliko karata na svakom letu i za vrlo malo novaca, ispod 10E po segmentu, a ponekad i manje od 1E.

Kako je to moguće? Zar druge kompanije „deru“ svoje putnike? Naravno da ne. U tom, baš kao i u svakom drugom, businessu vlasnici žele zaraditi. LCC imaju drugačiji model zarade.

 Zašto su neke avio karte jeftinije od drugih

1)           Nema luksuza. To znači da su sjedišta u avionu tanka, da nema televizora s najnovijim filmovima i igricama, da je bitno manje mjesta za noge te da se hrana i piće posebno naplaćuju.

2)           Prilikom kupovanja aviona LCC se odlučuju uvijek na jedan tip, uglavnom Boeing 737. Ryanair je primjerice naručio 151 mašinu nakon događaja 9/11 kada je izrazito pala cijena zbog pada tržišta aviona. LCC imaju najmlađu flotu. Primjerice Easy Jet flota je stara samo 4 godine.

3)           Zbog toga što imaju samo jedan tip aviona troškovi održavanja, trening pilota i ostalog osoblja je značajno jeftiniji i brži. Prilikom narudžbi naručuju veće količine aviona uz dodatni popust.

4)           Štednja na opremi. Ryanair ima najjeftinija sjedišta koja se ne mogu nagnuti. S obzirom na to da lete na kratkim letovima unutar Europe to putnicima nije toliko bitno. Nasloni sjedišta nemaju džepove što smanjuje vrijeme čišćenja između dva leta. U prosjeku imaju 20 sjedišta više od ostalih.

 Zašto su neke avio karte jeftinije od drugih

5)           Osoblje je na početku karijere pa su njihove plače na razini početnika. Treniraju se za više poslova pa se time smanjuje broj kabinskog osoblja na avionu.

6)           U samom avionu ništa nije besplatno. Sve se plaća i na putnike se reklamama utječe da troše. Ryanair prodaje i lutriju u avionima. Ako putnik zaboravi sam printati ukrcajnu propusnicu u Ryanairu će mu naplatiti „kaznu“ koja može biti viša od cijene same karte.

7)           LCC biraju aerodrome na kojima je manji promet i koji slabo posluju. Izbjegavaju velike aerodrome na kojima je velika konkurencija što znači više cijene. Ryanair primjerice ne leti niti na jedan glavni aerodrom u Londonu ili Parizu nego na male i do 80 km udaljene aerodrome. Većina tih malih aerodroma plaća LCC godišnje troškove marketinge u zamjenu za desetke tisuća putnika. Turističke zajednice iz regije također plaćaju značajne svote LCC kompanijama. Poznati su primjeri u Zadru, Rijeci, Puli i Osijeku gdje je to slučaj. Ryanair i Easy Jet žele biti glavni na aerodromu na koji lete te su u prilici uvjetovati suradnju. Poznati su slučajevi iz Španjolske gdje su već prodani letovi otkazani za čitavu sezonu.

 Zašto su neke avio karte jeftinije od drugih

8)           Kratko zadržavanje na tlu. Avioni u prosjeku ostaju do 45 min.na aerodromu. Za to vrijeme se iskrcaju putnici, kabinsko osoblje očisti avion te se ukrcaju novi putnici. Time se štedi na uslugama i u konačnici kod LCC važi – vrijeme je novac. Jedan avion u toku dana preleti i do 8, a ponekad i 10 letova.

9)           Nemaju poslovne klase što za kratke letove i nije toliko bitno. Ono čime privlače poslovne putnike su „Point to point“ linije. Normalne avio kompanije većinu linija vode preko svojih domicilnih aerodroma. Primjerice KLM preko Amsterdama. LCC povezuju aerodrome koje inače nemaju direktnih veza što omogućava putnicima kraće putovanje.

LCC kompanije su demokratizirale putovanje avionima i povezale gradove koji prije nisu bili direktno povezani. U turizmu je to vrlo bitno. Kad bi iz Dublina letjeli za Zadar morali bi promijeniti tri aviona uz dva presjedanja, a put bi trajao čitav dan. Direktnim letom se vrijeme putovanja smanji na manje od tri sata.

 Zašto su neke avio karte jeftinije od drugih

Što to konkretno znači? Putnik iz Dublina koji odabere Zadar u sezoni vjerojatno ne bi nikad došao u Hrvatsku na more jer bi mu karta bila pre skupa, ne da mu se putovati čitav dan, a i ponuda direktnih letova prema Portugalu i Španjolskoj je toliko bogata da bi zaključio: OK, Hrvatska je In , ali mi je jednostavnije, jeftinije i brže otići na Mallorcu ili Ibizu.

Onaj dio o kojem se manje priča je nedostatak službi za korisnike jer za njih nema novaca, većina ih nema call centre kao ni brojne predstavnike i urede u zračnim lukama.

Tek od nedavno su neki LCC počeli nuditi vezane karte uz presjedanje kao na primjer Eurowings koji je postao druga najjača kompanija koja leti iz Hrvatske. Nekima se to i dalje ne uklapa u poslovni model zbog troškova na aerodromima i kompenzacija u slučaju kašnjenja na drugi let.

 Zašto su neke avio karte jeftinije od drugih

Da bi LCC letjeli na nekoj liniji treba biti dovoljan broj putnika koji bi punili avione. Tu se ne gleda samo na jedan grad nego na čitavu regiju. Najbolji primjeri za to su Osijek i Tuzla u našoj regiji, a od nedavno Mostar i po najnovijem Banja Luka. Beograd, Zagreb i Ljubljana za sada nisu zanimljivi.

Najpoznatije i najveće LCC kompanije u Europi su: Ryanair, EasyJet, Norwegian, Wow Air, Wizz Air, airBaltic, Vueling, FlyBe i Pegasus.

Travel Advisorbusiness

Posjetite naš YouTube kanal.

Novosti u određivanju cijene avio karata

Prije leta avionom na dijetu

Eurowings proširuje ponudu – Najbrže rastuća avio kompanija u Hrvatskoj