Na Baliju bi nevjenčani parovi zbog seksa mogli u zatvor

zatvor zbog seksa na Baliju

Odmor koji planirate s djevojkom ili dečkom na Baliju možda ipak nije toliko zabavan ako indonezijski parlament donese novi propis.

Zakonodavno tijelo razmatra novi kazneni zakon koji bi mogao stupiti na snagu kasnije ovog mjeseca. Predložen je novi zakon kojim bi se nevjenčanim parovima zabranio zajednički život i seks.

To znači da bi vas seks na godišnjem odmoru vrlo brzo mogao odvesti u zatvor na negdje  između šest mjeseci do godine, ovisno o nacrtu rezolucije koja postaje zakon ovog mjeseca.

Nema mjesta za nevjenčane?

Parovi neće smjeti dobiti zajedničku hotelsku sobu, osim ako nemaju vjenčani list. Oni koji nemaju takvu dokumentaciju, riskiraju prekršiti lokalne zakone.

Osim turista, ovi će zakoni također diskriminirati indonezijsku LGBT zajednicu. Pretežno muslimanska zemlja je u procesu ažuriranja svog kaznenog zakona iz kolonijalne ere, a ovaj je niz prijedloga dio najnovijih izmjena kaznenog zakona kojI se razmatra.

Ostale predložene izmjene uključuju kriminaliziranje seksualnog rada čineći ga prijestupom za one koji nisu zdravstveni radnici koji bi razgovarali o kontracepciji i planiranju obitelji. Pobačaj će postati gotovo nemoguće napraviti.

Aktivisti za ljudska prava podnose molbe aktualnoj administraciji koju predvodi predsjednik Joko Widodo kako bi umanjili neke drakonske dijelove predloženog zakona koji će umanjiti građanske slobode i ugroziti turistički sektor u zemlji.

Predstavnici raznih europskih zemalja, kao i Australije, obavijestili su indonezijski parlament da će, ukoliko ovi zakoni budu usvojeni, njihove zemlje morati izdati ažurirane savjete o putovanjima svojim građanima koji planiraju posjetiti Indoneziju.

Travel Advisor – Europa

Posjetite naš YouTube kanal.

Najbolji hoteli na Baliju

Najljepši izlet na Baliju

Pattaya je seks market ili ipak nešto više od toga?