Zimska čarolija u Kutini – otkrijte je ovog prosinca

 Uz bogate blagdanske ukrase, dekoracije i instalacije, blagdanska čarolija uskoro će zavladati Kutinom.
Od subote, 8. prosinca pa sve do sredine siječnja sljedeće godine održavati će se „Zimska čarolija“, manifestacija koja će ponuditi brojne zanimljive sadržaje.

 Zimska čarolija u Kutini

Za ovu manifestaciju organizatori su pripremili doista bogat program u kojemu svatko može pronaći ponešto za sebe, od najmlađih do najstarijih.
Kutina će zablistati u pravom božićnom duhu ovog prosinca, uz prelijepo zimsko bajkovito ozračje. Ne morate ništa planirati, samo iziđite vani i prepustite se čaroliji zime.

 Zimska čarolija u Kutini

Program kutinske Zimske čarolije odvijati će se na Trgu dr. Franje Tuđmana, gdje će se postaviti klizalište sa ledenom stazom oko fontane.
Za osnovnoškolce pripremaju se škola klizanja i hokeja, ali i drugi zanimljivi programi na ledu.

Popratni program oko klizališta obuhvatiti će disco večeri, revije i prezentacije na ledu, zabavni program s glazbenim nastupima, ugostiteljsku ponudu i brojne druge sadržaje.

I za najmlađe posjetitelje pripremaju se brojne aktivnosti, od animacije, kreativnih radionica i predstava, do božićnog vlakića, Kuće Djeda Mraza i drugih sadržaja. 31. prosinca u podne, održati će se dječji doček Nove godine, uz zagarantiranu zabavu.

 Zimska čarolija u Kutini

U večernjim satima, tradicionalno se priprema gradski doček uz veliki vatromet i proslavu do jutarnjih sati. U sklopu manifestacije održati će se tradicionalni Božićni sajam koji će okupiti obrtnike i umjetnike sa ponudom jedinstvenih i unikatnih proizvoda. Uz zvukove božićnih pjesama zborova, dječjeg veselja, mirisa kuhanog vina i fritula, dovoljno je prepustiti se uživanju i upiti blagdanski ugođaj.

 Zimska čarolija u Kutini

Zimska čarolija u Kutini vas poziva na blagdansko okupljanje jer čarolija bez vas neće biti potpuna.

Otkrijte Moslavinu i sve ljepote ovog kraja

Moslavina je mikroregija u središnjoj Hrvatskoj, na čijem prostoru živi oko 100.000 stanovnika. Ova raznolika regija, koja s jedne strane obuhvaća industriju, obrtništvo i gospodarstvo, s druge nudi prekrasne prirodne ljepote koje će malo koga ostaviti ravnodušnim.

Brojne su atrakcije smještene u ovoj regiji, od prirodnih ljepota PP Lonjsko polje i RP Moslavačka gora, arheoloških nalazišta, sakralne baštine do brojnih manifestacija i kulturnih događanja.

 Zimska čarolija u Kutini

Kutina – u zagrljaju Lonjskog polja i trsnog gorja.

Najveće središte Moslavine je Kutina, koja će ugodno iznenaditi svakog gosta.

 Zimska čarolija u Kutini

Uz suvremenu razglednicu Kutina priča i priču iz davnina: od antičkih nalaza u predjelu Lipa, tradicijskog graditeljstva Crkvene i Radićeve ulice, izložaka u Muzeju Moslavine i galeriji, sa nezaobilaznim biserom sakralne arhitekture – crkvom Sv. Marije Snježne iz 18. stoljeća.

Ne treba zaboraviti ni gastronomsku ponudu u kojoj se posebno ističe specijalitet „šaran na rašljama“ i izvorno moslavačko vino „Škrlet“.

Raznolika kulturna ponuda, tradicionalni specijaliteti, vrhunska vina, blizina najvažnijih prometnica, te glavnog grada Zagreba, sve to jamči dobar provod u Moslavini, destinaciji koju posjetitelji iz zemlje i svijeta tek otkrivaju i gostu predstavljaju, potpuno iznenađenje!

 Zimska čarolija u Kutini

Preneseno iz Explore Croatia

Travel AdvisorHrvatska

Posjetite naš YouTube kanal

Vinska prijestolnica kontinentalne Hrvatske

Mističnim stazama Požeško – slavonske županije

Fjaka – novi životni trend koji je isprika za ne raditi apsolutno ništa