Zimska olimpijada 2026. nikad bliže

Predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora Thomas Bach objavio je da će Italija biti domaćin Olimpijskih igara 2026. Zimska olimpijada 2026. će se održati u Milanu i Cortini d’Ampezzo.

Italija je zadnji put bila domaćin olimpijadi u Torinu 2006. godine, a alpsko skijalište Cortina je bilo domaćin Zimskih igara 1956. godine.

Related image

Predložene su četiri zone u kojima će biti šest natjecateljskih sela. Preporučene zone su: Milano (hokej na ledu, klizanje), Valtellina (alpsko skijanje, skijanje slobodnim stilom, snowboard), Cortina (žensko alpsko skijanje, bob, skeleton, curling, biatlon) i Val di Fiemme (skijaško trčanje,skijaški skokovi, klizanje).

Potrebno je izgraditi samo jedno mjesto ža natjecanja, ono za hokej na ledu, a ono se gradi i bez obzira na igre.

Svečanost otvaranja održat će se na milanskom Stadiu Giuseppe Meazza, poznatom kao San Siro, a za ceremoniju zatvaranja predložen je antički rimski amfiteatar u Veroni.

Related image

U Italiji je održano 61 natjecanje Svjetskog kupa u alpskom skijanju s visokim zahtjevnim u organizaciji. Također, Bormio je bio domaćin Svjetskog prvenstva 2003., a Cortina D’Ampezzo će biti domaćin istom 2021. godine.

Image result for 2026 olympics

Sofia Goggia, zlatna olimpijka na Olimpijskim igrama u Pyeongchangu 2018. i glasnogovornik kandidature, govorila je o nadi da će se natjecati na domaćem snijegu gotovo sedam godina i dala svoj doprinos ostvarenju ovog povijesnog cilja za Italiju.

Ukupno je u Italiji od 2008./2009. održano 173  međunarodna natjecanja u zimskom sportu.

Travel Advisorsport

Posjetite naš YouTube kanal.

Kraljica talijanskih Dolomita – Cortina d Ampezzo

 

Top 10 gradova u Italiji

Pet hramova Milana